Tuulilasi

Takapyörän laakeri

Takapyörän laakeri

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kyse autosta Seat Altea XL  1.4 TSI vm 09 ajettu 34 tkm. Käytin autoa eka katsastuksessa Heinäkuu -12, jossa katsastusinsinööri huomautti oikean takapyörän laakerin pitämästä ääntelystä.Auton vuosihuollossa nyt elokuussa merkkihuolto todennut laakerin vialliseksi/väljäksi ja laakeri vaihdettu.

Huoltoliike tuli asiassa ns. vastaan ja minulle jäi maksettavaa töistä/osista runsaat 100 e.(laakerin osalta).

Onkohan näistä laakeriongelmista olemassa kokemuksia enemmänkin koskien Seatteja tai yleensä VAG-merkkejä? Takuuhan Seatissa on se 2 v eli sopivasti loppunut, mutta silti. Täytyy ilm. reklamoida maahantuojaa nuiden kustannusten osalta. Auto 3 v vanha ja kilometrejä vain 34 tkm.

Mitähän seuraavaksi, tsi ja jakoketju jne..

Näytä vastaus

Vastaus:

Laakeri on tyypillisesti kulutusosa. Kyllähän tuo tuntuu lyhyeltä kestoiältä, mutta joskus niitä menee noinkin nopeasti. Oletan, että kyseessä kuitenkin on yksilövika. Enpä oikein usko, että maahantuojan takuuosasto tulee asiassa enempää vastaan.

Julkaistu: 3.8.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.