Tuulilasi

SRS-järjestelmän merkkivalo temppuilee

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysymys auton SRS järjestelmän merkkivalosta. Eli merkkivalo syttyy ajon aikana noin kuuden sekunnin ajaksi samalla tavalla kuin virran kytkemisen jälkeen, ikään kuin järjestelmä tekisi ylimääräisen tarkistuksen ajon aikana. Valo syttyy noin 25 minuutin ajon jälkeen aika säännöllisesti. Valo ei jää palamaan pitempään yhtäjaksoisesti eikä “morseta” vikakoodia.

Autoni vikamuisti on luettu huollossa useampaan kertaan, eikä SRS järjestelmään liittyviä vikoja ole kirjaantunut. Auto on toimitettu koodinlukuun myös sammuttamatta valon syttymisen jälkeen, mutta mitään vikaa ei ollut tallentunut. Autosta on puhdistettu takuuhuollossa maadoituspisteitä, mutta tällä ei ole ollut vaikutusta tähän mysteeriin. Autoni merkkihuolto ja maahantuoja ei kuulemma ole moiseen aikaisemmin törmännyt.. Onkohan Ketonen kuullut moisesta ilmiöstä? Ajoahan tuo ei haittaa ja muuten ajoneuvo on toiminut kiitettävästi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Turvatyynyn merkkivalon pitää syttyä hetkeksi, kun moottori käynnistetään. Kyseessä on toiminnan tarkastus. Tuollasiesta ylimääräisetä tarkastuksesta en ole kuullut mitään.

Jos minkäänlaista vikakoodia ei muistiin jää, vian löytäminen on aika toivotonta. Jonkinlainen katkos jossakin voisi olla kyseessä, siis virta katkeaa hetkeksi, jolloin järjestelmä tekee uuden rutiinitarkastuksen, ja jos turvatyynyt toimivat normaalisti, siitä ei jää mitään vikakoodia. Aika harvinainen vika kuitenkin. Jos vika ei haittaa menoa, niin eipä taida olla sen parempaakaan konstia kuin jatkaa ajamista.

Julkaistu: 2.7.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.