Tuulilasi

Skoda 1.2tsi jakopään ketju

Skoda 1.2tsi jakopään ketju

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin skoda yetin ajettu 55000 vuosimalli 2011 autolle tehtiin skodan korjaamolla 60000 huolto maksoi 740€ ja sanottiin että jakoketjun venynyt moottori 1.2 tsi jakoketjuja jouduttu vaihtaa satoja .seuraavanna päivänä vaimo soitti auto hyppii 80 nopeus ketju vie ajoituksen kun löysä. Helkama autoon soitin henkilö joka vastaa takuu asiat sanoo et ei yksityis henkilöt saa soittaa hänelle vaan korjaamoon kautta menee tiedot korjaamolla sanovat heti kun olen toinen omistaja siaisauton maksan itse en teidä kuka jakopään vaihdon maksaa en minä ainakaan. Ihmettelen eikö tuulilasi lehti uskalla kirjoittaa jakoketju vioista vaikka on autolijoiden asialla.7 skoda ollu ei tsi konella olevaa enää osta on hyvä et ostajat tietää jakopään remontti voi olla edessä valmistus virhe jota ei oo viellä saatu kuntoon maahantuoja ei kerro siitä.hinausautoa odottaen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Volkswagen-sukuisten TSI-moottoreiden jakopääongelmista on Tuulilasissa kirjoitettu vaikka kuinka paljon jo useiden vuosien aikana. On siis suuri ihme, jos joku ei niitä juttuja ole nähnyt.

Tuo kirje oli aika sekavaa tekstiä, mutta jotakin siitä sentään selvisi. Helkaman isolle herralle sellaisia terveisiä, että ei Suomessa missään ole niin isoa herraa, etteikö hänelle saisi yksityishenkilöt soittaa. Takuuasioiden käsittely kyllä menee joka firmassa sellaista reittiä, että merkkikorjaamo ilmoittaa takuuvaatimuksista maahantuojalle, ja siellä takuuvaatimuksia torju.. anteeksi käsittelevä henkilö sitten tekee ratkaisun asiassa.

Käytettynä hankittu auto on hieman hankalampi, siinä vastuu kuuluu ensisijaisesti auton myyneelle yritykselle, mutta koska tuo jakoketjuvika on yleinesti tiedetty ja tyyppiviaksi tunnustettu ilmiö, maahantuojan pitäisi vielä tuossa vaiheessa hoitaa asia. Sijaisauto ei normaalisti kuulu korjaamon ilmaisiin palveluihin, mutta aika usein sellaisenkin palvelun noissa takuukorjauksissa saa, korjaamot haluavat pitää asiakkaat tyytyväisinä ja jatkossakin itsellään.

Julkaistu: 21.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.