Tuulilasi

säteilylämmitin

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä noiden nykyajan säteilylämmittimien vaikutus on verrattuna vanhan ajan lohkolämmittimiin? Tuntuu, ettei lämmitystolpan antamalla kahden tunnin lämmitysajalla ole vielä vaikutusta siihen miten herkän kuuloisesti moottori pyörähtää käyntiin. Eri asia jos lämmittää puoli päivää niin sitten eron huomaa. Kannattaisiko tilalle vaihtaa vesiletkuun asennettava lämmitin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Säteilylämmitintä ei kannata asentaa autoon lainkaan. Sen lämpö menee lähinnä harakoille. Letkulämmitin on tehokkaampi, mutta joissakin huonosti suunnitelluissa autoissa moottorinohjaus menee sen takia sekaisin. Nykyautot eivät tarvitse lämmitintä käynnistymisen takia, riittää kun moottoriin laitetaan synteettiset öljyt. Sisätiloja voi kyllä lämmittää sisätilalämmittimellä. Ongelma on, että lämmityslaite työntää aluksi pitempään kylmää, mutta ei tämä ongelma ratkea moottorin kylkeen ulkopuolelle ruuvatulla säteilylämmittimellä.

Julkaistu: 5.12.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.