Tuulilasi

rajoitin

rajoitin

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan kevytkuorma auton jossa nopeudenrajoitin. Aika turhauttavaa ajaa esim rekanperässä jonka nopeus hiljenee ylämäkeen jne. Mikäli kevyt kuorma autoissa nopuden rajoitin sallittais 100 km/h niin mielestäni se olisi myös turvallisempi vaihtoehto. Silloin sillä ohituskaistalla tai moottoritiellä voisi päästä ohi. Tosin noita alinopeutta ajavia autoilijoita on tullut aina vaan enemmän, jotka ajat noin 75 km/h 80 km/h rajoitus alueella. Ei kyllä meikäläinen lähde ohi kovin helposti tavallisella tiellä kun tietää että 88 max ja jono on kohta valmis. Omistaisin pakettiauton mikäli siihen sais laittaa lisäpenkit. Aika ihmeellistä että periaatteessa lähes samat autot niin toisessa rajoitin niin saat lisäpenkin ja toiseen ei. Voiko rajoittimeen saada mitään muutosta aikaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Rajoitin perustuu EU:n yhteiseen lainsäädäntöön, eikä siihen saa mitään laillista muutosta. Toki sen voi ottaa pois toiminnasta. Se kuitenkin on laitonta, eikä uusimmissa autoissa edes onnistu kovin helposti, koska rajoitin on yhdistetty moottorinohjaukseen. Poistaminen onnistunee vain korjaamotesterillä, eivätkä korjaamot tee laittomia toimenpiteitä kovin helposti. Voi olla, että joku tekee, kun ottaa ensiksi teettäjältä kirjallisen tunnustuksen, että tämä on sitä poistamista vaatinut.

Ongelmaasi löytyy kyllä toinenkin ratkaisu. Lähde matkaan 10 minuuttia aikaisemmin.

Julkaistu: 16.6.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.