Tuulilasi

Pariisin autonäyttely

Pariisin autonäyttely

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olin viikonloppuna Pariisin autonäyttelyssä. Minua jäi vaivaamaan yksi juttu. Hondan osastolla monen auton kyljessä luki La garantie Honda 1 million de kilomètres. Tarkoittaako tämä sitä, että Honda antaa moottorilleen miljoonan kilometrin takuun. On aika iso lupaus, jos pitää paikkansa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Näyttää siellä olevan meneillään tuollainen kampanja. Civic, Civic Tourer ja CR-V -malleissa on 1,6-litraiseen dieselmoottoriin luvattu miljoonan kilometrin takuu moottorille. Tuossa se tarjous on kirjallisena:

http://www.honda.fr/automobiles/services/moteur_garanti_1_millon_de_kilometres.php

Tuossa ovat takuuehdot: http://www.honda.fr/automobiles/gamme/cr-v_4g/offre.php

Jos ranskan kieli ei sattuisi sujumaan, niin avaa uuteen välilehteen osoite https://translate.google.fi, valitse vasemman ruudun kieleksi ranska ja oikealle puolelle suomi. Liitä sitten sivun osoite siihen vasempaan ruutuun ja klikkaa oikeaan ilmestyvää linkkiä. Käännös ei ole täydellinen, mutta hyvällä tahdolla siitä saa jotakin selvää.

Pitkä takuu ei välttämättä ole niin ihmeellinen asia kuin aluksi tuntuu. Se myös sitoo käyttäjän aika tehokkaasti merkkihuoltoon. Ei miljoona kilometriä ole hyvin huolletulle dieselille mikään mahdoton matka. Olisi mielenkiintoista tietää, millaiset huoltotoimenpiteet tuohon matkaan tarvitaan. Määrätäänkö esim. suuttimet vaihdettavaksi jossain vaiheessa ja niin edelleen.

Julkaistu: 13.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.