Tuulilasi

Opelin vaihdelaatikko

Tapio Ketonen

Kysymys:

Sain helmikuussa uuden Opel Astra Sport Tourerin 1.4 T koneella ja M 32-6 manuaalilaatikolla. Nyttemmin olen löytänyt useita kirjoituksia nettisivuilta – myös ulkomailta – k.o. vaihdelaatikon ongelmista. Lähinnä kait menee 6- vaihteen laakeri hajalle (?), jopa alle 100Tkm ajetuissa autoissa. Laatikkokorjaus tai vaihto on aika kallista. Olen huolestunut.Onkos Ketosella tietoa ongelmasta ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tietoa ei ole, mutta katselin netistä. Saksalainen HAS-Antriebstechnik kaupittelee M32-vaihteistojen  peruskorjauksia, tosin lähinnä H-mallin Astraan. Youtubessa on useita HAS-Antriebstechnik Sascha Hasanovicin lataamia aihetta käsitteleviä videoita.

Ilmeisesti vaihteistoissa on ongelmia laakereiden voitelukanavien kanssa, ja myös laakereiden sovittamista välilevyjen avulla ei tehtaalla ole tehty riittävän huolellisesti. Ongelmia siis näyttä ennen kaikkea päätylaakereissa.ä olevan

Julkaistu: 30.11.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.