Tuulilasi

Navigaattorin kiinnitys

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen omistanut navigaattorin jo pari vuotta ja sen kiinnitys on aina pienoinen ongelma. Aluksi navigaattori oli kiinni tuulilasissa, mutta siinä navigaattorin käyttö on hankalaa, koska navigaattori on tällöin autossani varsin kaukani kuljettajasta. Lisäksi navigaattori aina silloin tällöin putosi tuulilasista. Mielestäni navigaattori myös tuulilasiin kiinnitettäessä tuppasi joissain tilanteissa osumaan näkökenttään vähän inhottavasti.

Hiljattain löysin navagaattorille alustan, joka kiinnittyy tarralla/liimalla kojelautaan. Alustan päällä on sileä pinta, johon navigaattorin saa kiinni. Tässäkin on vain sellainen ongelma, että navigaattori tärisee alustalla jonkin verran. Lisäksi muutaman kerran auton seistyä pitkään on navigaattori löytynyt kuskin jalkatilasta, kun se on pudonnut alustaltaan.

Onko Ketosella/Tuulilasilla parempaa keinoa navigaattorin kiinnittämiseen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän jokin imukuppia varmempi systeemi olisi paikallaan, mutta imukuppikin pitää aika hyvin, jos lasi ja imukuppi ovat kumpikin puhtaita, ja imukupi on hieman kostutettu ennen kiinnittämistä.

Sopiva kiinnityspaikka riippuu monesta asiasta. Auton kojelaudan ja tuulilasin muodot ratkaisevat paljon, joissakin autoissa on sopiva paikka löytynyt tuulilasin vasemmasta alakulmasta. En ole kokeillut tuuletusritilöihin kiinnitettäviä kännykkätelineitä, mutta sellainenkin voisi olla toimiva ratkaisu.

Julkaistu: 20.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.