Tuulilasi

Mondeon tyhjäkäyntiongelman vianaiheuttajaa hankala selvittää

Tapio Ketonen

Kysymys:

laitoin jo aikaisemmin kysymyksen Ford Mondeon tyhjäkäyntiongelmasta. ei ole tullut vastausta, vaikka myöhempiin kysymyksiin olet kyllä vastannut ja jopa aika nopeasti. nämä tyhjäkäyntiongelmat mondeossa ovat kuulemma aika yleiset, joten voisi kiinnostaa laajemminkin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Juu, niin laitoit. Vastausta ei ole tullut kahdesta syystä. Ensinnäkin tässä on vähän muutakin hommaa, joten ehdin vastaamaan nykyisin perin harvoin, välillä menee pitempiäkin aikoja, ettei syystä tai toisesta tule yhtään vastausta. Vastaamattomia kysymyksiä näyttää juuri nyt olevan 1950 kappaletta.

Toinen juttu sitten on se, että minulla ei ole harmaata aavistusta siitä, mistä tuossa oikein on kysymys. Oma Mondeonikin (1.8, vm. 2001) harrastaa silloin tällöin hieman tuota “humppaamista”, mutta se on sentään onneksi tilapäistä.

Laitetaan tähän tuo alkuperäinen kysymyksesikin, jos vaikka joku sattuisi keksimään, mistä on kysymys.

Polttonestesuuttimen saattaisi muuten saada kuntoon ultraäänipuhdistuksella, tulisi aika paljon vaihtoa halvemmaksi. Myös suuttimien suodatinkorien uusiminen voisi olla hyvä toimenpide, vaikka siitä tuo ilmiö tuskin paranee.

-— Ford Mondeo 1,8 -96 zetec moottori. ajettu 150000 km. tyhjäkäyntiongelmat. auto käynnistyy kylmänä ihan normaalisti ja jää käymään hiukan yli 1000 kierroksen, josta kierrokset laskevat normaliin n. 800 koneen lämmettyä. mutta kun käynnistän sen lämpimänä ja se on jonkin aikaa seissyt esim. n. 10 min. kone käynnistyy normaalisti, mutta tyhjäkäynti alkaa " humppaamaan" 1000-200 kierrosten välille ja kone sammuu silloin myös aika usein. kun painaa jarrupoljinta silloin, kun tyhjäkäynti alkaa humpata, niin käynti tasaantuu normaaliksi. eikä kone sammu.tyhjäkäyntiongelma on myös jossain määrin satunnainen, eli aivan joka startissa ei ongelmaa ole. mutta aivan rittävän usein. tyhjäkäyntongelma on kuulemma aika yleinen vika ko. autossa. olen käyttnyt autoa Ford merkkikorjaamolla, mutta vika ei korjaantunut. siellä otettiin vikakoodit ylös ja putsattiin tyhjäkäyntisuutin ja kerrottiin, että 1. sylinterin polttoaineenruiskusuutin on viallinen ja se vaihdettiin. mitään apua ei tästä ollut. tuli vain tosi iso korjaamolasku. vianetsintä suutin!!! mikäpä voisi olla vian aiheuttaja ? tämä vika ilmeni keväällä -08 muuten kone käy siististi ,vetää tasaisesti ja nykimättä.

Julkaistu: 3.10.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.