Tuulilasi

inva-auto

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ketoselle semmoisia terveisiä että minulla ei ole kahta tervettä jalkaa. Tarkemmin ei jalkoja ollenkaan kolmeen kymmeneen vuoteen. Mutta autoilua tuo ei ole estänyt. Aikoinaan inva autot oli todella kehnoja ja epäkäytännöllisia mutta nykyään suuri pelastus ollut vw golf automaatti johon lisätty käsi kaasu ja jarru. Katolla on iso “suksiboksi” josta laskeutuu rulla tuoli semmoisella ihme virityksellä todella kätevästi. Voi liikkua yksin. Tämä on jo toinen automaati golffi eikä ole vielä kertaakaan vaihteisto porsinut. Vaikka jalat saisinkin en enää vaihtaisi manuaaliin, ehkä tuon kaasun ja jarrun… vähän loukkaanuin Ketosen jalka kommentista jokin aika sitten.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tarkoitus ei ollut loukata ketään, mutta siinä taannoisessa jutussa kysyttiin minun valintaani. Manuaalivaihteiston valitseminen edellyttää mielestäni aina kahta kohtalaisen tervettä jalkaa, jos on vähänkin jalkaongelmia, niin silloin on syytä valita automaatti. Ymmärrän hyvin, että auto on nimenoman invalidille paljon tärkeämpi kuin terveelle. Se antaa aivan erilaisen vapauden liikkua.

DSG-vaihteistojen ongelmista on ehkä turhankin paljon juttuja liikkeellä, mutta Volkswagenille tyypilliseen tapaan ongelmista ei ole annettu rehellisesti tarkkoja tietoja, ja valmistaja ei ole ottanut niistä asianmukaisesti vastuuta. Niinpä jos parempaa tietoa niihin tehdyistä parannuksista ei ole, on mielestäni paikallaan suhtautua näihin vaihteistoihin ainakin hieman epäluuloisesti.

Julkaistu: 9.8.2014