Tuulilasi

Ilmastoinnin ääntely

Tapio Ketonen

Kysymys:

Jos ajaa kävelyvauhtia tai antaa auton ryömiä, niin ilmastointi pitää mouruavaa ääntä. Ääni häviää heti kun nostaa nopeutta. Samoin jos kaupunkinopeudessa vaihtaa vapaalle, niin ääni kuuluu hetkellisesti kun kierrokset käyvät sopivalla alueella. Muuten ilmastointi toimii normaalisti ja se huollettu kaksi vuotta sitten.

Onko ääntely normaalia vai mistä osasta vikaa voisi etsiä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Oudot äänet eivät koskaan ole mikään normaali asia, joten olisi kyllä hyvä käydä ilmastointihuollossa esittelemässä sitä ääntä. Pahimmillaan kyseessä voi olla jokin sellainen vika, joka jopa katkaisee matkanteon. Näin voi käydä, jos vika johtuu kompressorin laakeroinnista. Kaikissa autoissa ilmastoinnin kompressorilla ei ole oaa kytkintä, vaan kompressori pyörii jatkuvasti. Hyvällä onnella kysymys on vain kylmäaineen vähenemisestä, josta seuraa lähinnä vain viilennyksen loppuminen.

Julkaistu: 22.7.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.