Tuulilasi

VW yrittää pelastaa maineensa Yhdysvalloissa kuuden vuoden takuulla


Päästöskandaalissa rypevä VW aikoo voittaa uusien ja vanhojen yhdysvaltalaisasiakkaiden luottamuksen tarjoamalla peräti kuuden vuoden takuuta uusiin Tiguan- ja Atlas -malleihinsa.
Teksti Max Lange
Kuvat VW USA

Volkswagenille tämä kuuden vuoden takuu on lähes ennenkuulumaton. Saksalaismerkki on tarjonnut aiemmin vain kolmen vuoden ja 36 000 mailin takuuta jenkkiasiakkaille. Nyt takuuaika tuplaantuu kuuteen vuoteen ja 72 000 mailiin eli noin 116 000 kilometriin.

Uuden kuuden vuoden takuun saavat tuoreet vuosimallin 2018 katumaasturit Tiguan ja Atlas. VW:n Yhdysvalloissa myymät perinteiset henkilöautomallit eivät kuuluu uuden pidennetyn takuun piiriin. Kuuden vuoden takuu kattaa auton puskurista puskuriin sisältäen moottorin, vaihteiston ja nelivetojärjestelmän.

Erikoista VW:n uudessa takuussa on myös, että se siirtyy auton mukana myös uudelle omistajalle. Vastaavaa ei Autoblogin mukaan ole muilla merkeillä Yhdysvalloissa. Rapakon takana ainoastaan Hyundai ja Kia pystyvät jotenkuten vastaamaan VW:n takuuseen viiden vuoden ja 60 000 mailin turvalla.

Euroopassa tuskin tullaan näkemään vastaavaa takuuta VW:lta. Kotimantereellamme VW:n maine ei ole yhtä ryvettynyt kuin Amerikoissa, joten saksalaismerkillä ei ole myöskään tarvetta yhtä epätoivoisiin virityksiin.

Lähde: Reuters

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 12.4.2017