Tuulilasi

VW-pomo: pikkudieselit häviävät lähivuosina – tilalle kevyt-hybriditVW-pomo: pikkudieselit häviävät lähivuosina – tilalle kevyt-hybridit

VW:n r&d-pomo Frank Welsch on todennut Autocarille, että pienet dieselmoottoriautot tulevat häviämään markkinoilta lähivuosina.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Pienet dieselautot kärsivät tällä hetkellä pahiten dieseltekniikan kustannusnoususta, koska se näkyy suhteessa eniten auton hinnassa. Dieseleiden tiukentuvat päästöpaineet nostavat todella paljon kehitystyökuluja lähivuosina, ja jos nämä kulut siirretään suoraan auton hintaan, tuskin kukaan suostuu ostamaan niin kallista VW Poloa, toteaa Welsch.

Welsch ennustaa, että pikkudieselien korvaajaksi tulevat 48 voltin järjestelmällä varustetut kevyt-hybridit, joissa on keulalla pieni bensiinimoottori. 48-volttinen järjestelmä kerää ylimääräistä liike-energiaa akustoon ja mahdollistaa erittäin pehmeän stop-start-toiminnon, kertoo Welsch Autocarille.

VW-konserni on toistaiseksi tuonut 48 voltin järjestelmän vain Audi SQ7- ja Bentley Bentayga -malleihin, jotka ovat erittäin kalliita autoja. Ilmeisesti 48 voltin kevyt-hybridijärjestelmät voidaan tulevaisuudessa valmistaa eritäinkin kustannustehokkaasti.

48 voltin järjestelmien hyödyt tulevat etenkin silloin esille, kun autossa on lukuisia erilaisia paljon virtaa tarvitsevia sähkölaitteita. Esimerkiksi uusi sähköjärjestelmä mahdollistaisi sähköisen ahtimen käytön nykyistä useammissa malleissa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 16.12.2016