Tuulilasi

VW Passat – näkymiä tulevaisuudesta


Kahdeksannen sukupolven Passatiin saa lukuisia uusia turva- ja mukavuusvarusteita.
Kuvat Volkswagen

Epävarmoille peräkärryjen ja matkailuvaunujen peruuttajille tarjotaan Park Assist 3.0:n yhteyteen saatavaa perävaunun peruutusavustinta. Sen avulla kuljettaja voi peruuttaa kärrynsä esimerkiksi kotitalon portista sisään rattiin koskematta. Kärryn oikea aisakulma kerrotaan järjestelmälle sivupeilien säätönupin avulla. Perävaunun peruutusavustin vaatii kaverikseen DSG-vaihteiston, ledipaketin ja tehdasasennetun vetokoukun.

Travel ja Travel Pro -navigointipaketteihin sisältyy 12 kuukauden ilmainen Car-Net -palvelun kokeilujakso. Auto yhdistetään internetiin älypuhelimen tai erillisen sim-kortin avulla.

Car-Netin Guide & Inform -palvelun avulla auton keskinäyttöön lähetetään tuoreita tietoja mm. liikenteestä, säästä, ilmaisista pysäköintialueista sekä edullisista huoltoasemista. Navigaattori osaa reagoida viimeisimpien liikennetietojen perusteella ruuhkiin sekä tietöihin ja laskea vaihtoehtoisen reitin määränpäähän. 

Uusia kuljettajaa avustavia turvajärjestelmiä ovat Traffic Jam Assist -ruuhka-avustin, Emergency Assist -hätätilanneavustin sekä jalankulkijatunnistuksella varustettu Front Assist -järjestelmä.

Ruuhka-avustin pitää etäisyyden edellä ajavaan vakiona alle 60 km/h nopeuksissa ja huolehtii myös auton oikeasta sijainnista kaistaviivojen välissä.

Hätätilanneavustin osaa jarruttaa auton itsenäisesti pysähdyksiin ja kytkeä hätävilkut päälle, jos kuljettaja saa sairauskoh-tauksen kesken ajon.

Jalankulkijatunnistus toimii alle 65 km/h nopeuksissa, mutta kykenee täysjarrutukseen vain alle 30 km/h vauhdissa.

Lue VW Passat Variant Highline 2.0 TDi DSG -mallin testi Tuulilasin numerosta 1/2015.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 28.1.2015