Volvon uudet pikkumallit valmistuvat kiinalaisyhteistyössä
Autot ja liikenne
Volvon uudet pikkumallit valmistuvat kiinalaisyhteistyössä
Volvo on perustamassa Ruotsiin uutta henkilöautojen kehityskeskusta, jonka nimi on China Euro Vehicle Technology (CEVT). Siellä aiotaan suunnitella Volvon ja Geelyn tulevia pienmalleja.
Julkaistu 10.8.2015
Tuulilasi

CEVT:n omistaa Volvon emoyhtiö Zhejiang Geely Holding Group. Kehityskeskus sijaitsee Göteborgissa, ja siellä hyödynnetään parasta ruotsalaista auto-osaamista. Työn alla on erityisesti Volvon seuraava c-segmentin auto – uusi Volvo V40.

CEVT kehuu pystyvänsä kehittämään itsenäisesti koko ajoneuvon. Tähän kuuluvat mm. täysin uusi pohja-arkkitehtuuri, uusi voimalinja ja vaihteisto sekä auton ulkoasun suunnittelu.

V40-malliin kehitettävää pohjalevyä tullaan jatkossa hyödyntämään myös muissa Volvon pienimmissä malleissa sekä Geelyn malleissa, kerrotaan Autocarissa.

CEVT:n toimitusjohtaja on ruotsalainen Mats Fagertag, joka aiemmin on ollut kehittämässä Saabin Phoenix-nimistä pohjarakennetta. Rakenne tosin jouduttiin kuoppaamaan Saabin konkurssin myötä, mutta sen kehitystyön hedelmät tuodaan nyt Volvon projektiin.

V40:n pohjarakenteesta halutaan nykytrendin mukaan tehdä modulaarinen. Rakenteesta halutaan tehdä mahdollisimman monipuolisesti skaalautuva, sekä mahdollistavan monet eri moottoriratkaisut. Keskiössä ovat erityisesti hybridimallit.

Mielenkiintoista on, että CEVT:ssä kehitetään Volvojen lisäksi Geelyn malleja, jotka ovat myös tulossa Eurooppaan. Ruotsalaisvoimin kiinalaiset voivat onnistuakin valtaamaan eurooppalaisia automarkkinoita.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »