Tuulilasi

Volvon pääjohtajalta rohkea ennustus polttomoottoriautojen kuolemasta

Volvon pääjohtajalta rohkea ennustus polttomoottoriautojen kuolemasta
Jokainen autonvalmistaja sähköistää mallistoaan, mutta on myös niitä, jotka uskovat edelleen vahvasti myös polttomoottoriautojen tulevaisuuteen. Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson ei ole yksi heistä.
Julkaistu: 26.5.2020

Autoteollisuus kehittyy nyt enemmän ja nopeammin kuin koskaan ennen historiansa aikana. Autotehtaat syytivät (ja syytävät) valtavasti rahaa sähköautojen ja autonomisten ominaisuuksien kehittämiseen. Nyt pelikentälle on astunut kutsumaton vieras, koronapandemia. Tehtaat olivat pitkään kiinni ja automyynti on laskenut maailman joka kolkissa pohjalukemiin. Nähtäväksi jää, selviävätkö kaikki autonvalmistajat edes hengissä.

Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson uskoo, että koronapandemia antaa lisävauhtia polttomoottoriautojen sukupuutolle.

”Sähköistyminen tulee kiihtymään entisestään. Ja se tarkoittaa sitä, että polttomoottoriautot tulevat tiensä päähän nopeammin kuin kuvittelimme ennen pandemiaa”, Samuelsson sanoo Autocarille.

”Nyt hallituksille tulee mainio paikka nostaa ja tukea uutta teknologiaa kuten sähköautojen tuotantoa.”

Samuelsson pitää lausunnostaan huolimatta valtiollisia ostotukia kuluttajille rahan haaskauksena.

Volvo on lanseeraamassa piakkoin XC40:stä täyssähköisen version ja sen suunnitelmissa on lähivuosille paljon lisää sähkömalleja.

”Nyt automyynti on laskenut kaikkialla maailmassa, mutta mielestäni olisi naivia ajatella, että kun kriisi on ohi, ihmiset ryntäävät ostamaan polttomoottoriautoja. Kiinassa autojen kysyntä on jo korkeammalla kuin ennen pandemiaa, mikä on hyvä signaali elpymisestä. Tämä kriisi on kertonut myös sen, että eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten pitää lisätä tehtaita ja työntekijöitä niihin maihin, missä niiden autoja myös myydään. Emme voi tuudittautua siihen, että kaikki tehdään Kiinassa”, Samuelsson paaluttaa.

(Lähde: CarBuzz)

4 kommenttia