Tuulilasi

Volvon nelivetomalleihin uusi Polestarin kehittämä optimointi


Volvo Cars on esitellyt Polestarin kehittämän päivitetyn optimoinnin, joka lisää vääntömomentin välitystä takapyörille Volvoissa, joissa on AWD-neliveto. Päivitys tekee ajamisesta entistä dynaamisempaa.
Kuvat Volvo Cars

Volvo Car Groupin uuden sähköautomerkin, Polestarin, kehittämä optimointiohjelmisto lisää takapyörille välitettävän väännön määrää ja tiheyttä, mikä parantaa ohjattavuutta ja hallittavuutta kaarteissa ja vetopitoa liikkeelle lähdöissä.

”Volvo-autojen ajettavuutta hienosäädetään jatkuvasti, ja tämä päivitys tekee nelivedosta entistä sulavamman ja dynaamisemman”, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

AWD-optimointi kytketään yksinkertaisesti valitsemalla autossa Dynamic-ajotila. Se otetaan käyttöön myös, kun elektroninen ajonvakautusjärjestelmä kytketään pois käytöstä.

Takapyörien vääntömomenttia parantava ominaisuus on Polestarin uusi optimointialue. Viisi muuta osa-aluetta ovat terävämpi kaasun vaste, nopeampi kaasulta poistumisen vaste, nopeammat vaihteenvaihdot, optimoidut vaihtopisteet ja vaihteen pito kaarteissa sekä suurempi moottorin teho.

Polestarin AWD-optimointi on saatavilla Volvon 90-sarjan ja 60-sarjan autojen sekä XC40:n bensiini- ja dieselversioihin elokuusta 2018 alkaen.

Euroopassa Polestarin optimointiohjelmisto on WLTP:n ja vaatimustentäyttämistodistuksen mukainen. Polestarin optimoinneilla ei ole vaikutusta Volvon tehdastakuuseen, ja ne ovat valmistajan hyväksymiä.

Julkaistu: 15.8.2018