Tuulilasi

Volvolle ensimmäinen tehdas Yhdysvaltoihin: ”Tämä on todella iso juttu”Volvolle ensimmäinen tehdas Yhdysvaltoihin: ”Tämä on todella iso juttu”

Volvo vihkii tänään käyttöön ensimmäisen yhdysvaltalaisen tuotantolaitoksensa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa. Uusi tehdas vakiinnuttaa yhtiön aseman maailmanlaajuisena autonvalmistajana, jolla on tuotantolaitoksia kaikilla kolmella suurella myyntialueella.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Volvo Cars

Huippuluokan tehtaan rakentaminen Etelä-Carolinaan on osa Volvon kansainvälistä tuotantostrategiaa, jonka ohjenuorana on “rakenna siellä, missä myyt”.

Ensimmäinen yhdysvaltalainen tuotantolaitos täydentää Volvon kahta tuotantokeskusta ja yhtä moottoritehdasta Euroopassa, kolmea autotehdasta ja yhtä moottoritehdasta Kiinassa sekä kokoonpanotehtaita Intiassa ja Malesiassa.

Charlestonin tehdas alkaa valmistaa vuoden 2018 syksyllä uutta urheilullista Volvo S60 -sedania, joka pohjautuu yhtiön skaalautuvaan SPA-alustaan. Vuodesta 2021 alkaen tehtaassa valmistetaan myös seuraavan sukupolven Volvo XC90 -katumaastureita. Tehtaalla valmistettavat autot on tarkoitettu sekä USA:n markkinoille että vientiin.

”Charlestonin tehdas vakiinnuttaa USA:n kolmanneksi kotimarkkinaksemme. Sedan-segmentti ja SPA-alustan tarjoama parempi tuottavuus luovat merkittäviä kasvumahdollisuuksia Volvolle USA:ssa ja muualla maailmassa”, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvo investoi tuotantotoimintaan USA:ssa noin 950 miljoonaa euroa. Yhtiö luo Charlestonin tehtaalle tulevina vuosina noin 4 000 uutta työpaikkaa. Noin 1 500 henkilöä työllistetään tämän vuoden loppuun mennessä.

”Ensimmäisen amerikkalaisen tehtaan avaaminen on todella iso juttu. USA:n liiketoiminta kehittyy hyvin, automme ovat voittaneet arvostettuja palkintoja ja uudella Etelä-Carolinan tehtaalla on suuri merkitys Volvolle ja paikalliselle yhteisölle”, kertoo Volvo Car USA:n pääjohtaja Anders Gustafsson.

Uusi Charlestonin tehdas sisältää 300 henkilön toimistorakennuksen, jossa on työntekijöitä tutkimus- ja kehitystyö-, hankinta-, laadunvarmistus- ja myyntiosastoilta. Tehdas voi valmistaa 150 000 autoa vuodessa täydellä kapasiteetilla. Tontin pinta-ala on 6,5 neliökilometriä ja rakennusten pinta-ala 213 677 neliömetriä. Tehtaan rakennustyöt alkoivat vuonna 2015.

Volvo alkaa rakentaa lataushybridiautoja kaikilla tehtaillaan maailmanlaajuisesti. Yhtiö ilmoitti vuonna 2017 strategiastaan sähköistää kaikki uudet mallit vuodesta 2019 alkaen.

Julkaistu: 20.6.2018