Tuulilasi

Volvo alkaa valmistaa Lynk & Co -autoja


Premium-autonvalmistaja Volvo alkaa valmistaa uuden Lynk & Co -merkin autoja tehtaallaan Gentissä, Belgiassa vuoden 2019 lopulla.
Kuvat Lynk & Co

Ilmoitus on merkki läheisemmästä yhteistyöstä näiden kahden yhtiön välillä. Volvo hankki 30 prosentin osuuden Lynk & Costa viime vuonna. Volvon omistaja Zhejiang Geely Holding lanseerasi Lynk & Co -merkin vuonna 2015.

Tarjoamalla Lynk & Colle tuotantokapasiteettia Gentin tehtaalla Volvo tukee uuden automerkin laajentumista Euroopassa ja monipuolistaa liiketoimintaansa.

”Näemme tässä Euroopan markkinoille saapuvassa uudessa merkissä suurta potentiaalia ja tarjoamme mielellämme Lynk & Colle Volvon teknistä tukea ja asiantuntemusta”, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Yhteistuotannolla Lynk & Con kanssa on myönteisiä vaikutuksia kustannustasoihin, työllistämiseen ja tuotantovolyymeihin Gentin tehtaalla, ja se synnyttää lisää Volvon ja Lynk & Con käyttämään kompaktiin modulaariseen alustaan (CMA) liittyviä mittakaavaetuja.

”Gentin tuotantolaitoksemme on yksi Euroopan tehokkaimmista autotehtaista, ja sen työntekijät ovat erittäin ammattitaitoisia. Lynk & Con päätös valita Gent merkin tuotantokeskukseksi Euroopassa on osoitus Volvon kansainvälisen tuotantostrategian korkeasta laatutasosta”, toteaa Volvon tuotanto- ja logistiikkajohtaja Javier Varela.

Yhteistyö merkkien välillä lähenee aikana, jolloin Volvo on siirtymässä uuteen kansainvälisen kasvun vaiheeseen viime vuosien täydellisen uudistustyön seurauksena.

Volvo on luomassa monimuotoista, nykyaikaista autoyhtiötä, joka käsittää urheilullisten sähköautojen erikoismerkin, ohjelmistoihin keskittyvän start-up-yrityksen, autojen erityisen tilausmallin, osuuden Lynk & Costa sekä teknologiaa jakavan yhteisyrityksen, joka luo synergioita laajemmin Volvo Car Groupin ja Zhejiang Geely Holdingin sisällä.

Gent on toinen Volvon kahdesta eurooppalaisesta tehtaasta, ja siellä on valmistettu Volvoja vuodesta 1965 lähtien. Tehdas työllistää tällä hetkellä noin 5 000 henkilöä.

Gentin tehtaalla valmistetaan tällä hetkellä XC40-mallia, joka on Volvon ensimmäinen auto nopeasti kasvavien pienten SUV-mallien segmentissä. XC40 valittiin vuoden autoksi Euroopassa viime kuussa Geneven autonäyttelyssä. Gentissä valmistetaan myös V40- ja V40 Cross Country -hatchback-malleja sekä S60-sedania. Lisäksi siellä aloitetaan helmikuussa esitellyn, täysin uuden keskikokoisen V60-sportswagonin tuotanto.

Volvo omistaa Lynk & Costa 30 prosenttia, Geely Auto 50 prosenttia ja Zhejiang Geely Holding 20 prosenttia.

Julkaistu: 26.3.2018