Tuulilasi

Volvo alkaa nimetä automallejaan uudella tavalla – palaako Jakob takaisin?

Volvo alkaa nimetä automallejaan uudella tavalla – palaako Jakob takaisin?
Volvo on yksi autonvalmistajista, jolla on tapana nimetä autonsa yhdistelmällä numeroita ja kirjaimia. Esimerkiksi Volvon SUV:t ovat muotoa XC40, XC60 ja XC90. Pian tämä nimeämistapa jää historiaan.
Julkaistu: 27.7.2021

Volvolla XC tarkoittaa SUV:ia, numero puolestaan auton kokoa. Se on tietysti tavallaan loogista, mutta ei kovin persoonallista. Volvo aikookin antaa jatkossa uusille autoilleen ”oikeita” nimiä.

”Tulemme luopumaan näistä koodinimistä ja siirtymään tavallisiin nimiin. Niissä ei tule enää olemaan vain kirjaimia ja numeroita. Jatkossa annamme autoille nimiä kuten vanhemmat vastasyntyneille lapsilleen. Meillä on meneillään tästä asiasta hyvin mielenkiintoinen ja luova keskustelu”, sanoi Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson Autoexpressille.

Volvo ÖV4 eli "Jakob".

Ensimmäinen auto, joka saa uudenlaisen nimen, on nykyisen XC90:n seuraaja.

Volvo on käyttänyt vuosikymmenet autojensa niminä kirjaimien ja numeroiden yhdistelmiä tai pelkkiä numeroita: P1800, 240, 780, 850 ja niin edelleen. Volvo on käyttänyt kirjainnumeroyhdistelmiä myös kuvaamaan moottoreitaan. T4 on Volvon pienin moottori, nelisylinterinen turbo. T5 ja T6 ovat tehokkaampia. T8 on viime aikoina tarkoittanut lataushybridiä.

Volvon autoissa S on tarkoittanut sedania, V farmariautoa ja XC SUV:ia.

Volvon ensimmäisen auton nimi vuonna 1926 oli ÖV4. Se sai kuitenkin nopeasti lempinimen Jakob. Näemmekö kenties lähitulevaisuudessa Volvo Jakobin ihan virallisena Volvon nimenä?

15 kommenttia