Tuulilasi

Volkswagenin maahantuoja päästöhuijauksesta: Skandaalimoottorille haetaan viranomaisilta hyväksyntä


Volkswagenin päästöhuijaus koskee Suomessa 26 215:ta jo liikenteessä olevaa Volkswagen-henkilöautoa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Timo Maijala

Lukuun sisältyvät kaikki Volkswagen-henkilöautot, jotka on varustettu tyypin EA 189 -dieselmoottorilla.

Volkswagenin maahantuoja VV-Auto Group korostaa, että autot ovat teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti.

Saksalaismerkki on jo aikaisemmin kertonut, ettei asia koske uusia autoja, jotka on varustettu Euroopan laajuisesti voimassa olevan EU6-normin mukaisella dieselmoottorilla. Tapaus ei koske myöskään niitä dieselmoottoreita, jotka eivät ole tyyppiä EA 189.

Lokakuussa suunnitelma viranomaisille

Asiakkaille, joita tapaus koskee, ilmoitetaan ensi vaiheessa henkilökohtaisesti, että heidän autonsa voidaan korjata teknisin toimenpitein, maahantuoja lupaa tiedotteessa.

Volkswagenin ja muiden konsernin merkkien on myös tarkoitus esitellä lokakuun aikana kullekin kansalliselle hyväksyntäviranomaiselle tekniset ratkaisut ja niiden soveltamismahdollisuudet referenssiajoneuvojen avulla sekä hakea vaiheittain hyväksyntä kunkin EA 189 -dieselmoottorityypillä varustetun mallin mukaisille toimenpiteille.

Tämän jälkeen asiakkaille ilmoitetaan teknisestä korjausratkaisusta, ja autot korjataan valtuutetuissa Volkswagen-korjaamoissa, maahantuojan tiedotteessa kerrotaan.

Audin, Seatin ja Volkswagen-hyötyautojen osalta ei ole maahantuojan mukaan vielä saatavilla tapausta koskevia vahvistettuja automääriä Suomessa. VV-Auto Group kertoo välittömästi, kun muiden sen edustamien merkkien määrät ovat selvillä.

Lisää aiheesta 

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 29.9.2015