Tuulilasi

Volkswagenin ja Fordin allianssi syntymässä: ”Tavoitteemme on maailmanlaajuinen allianssi”


Volkswagen Groupin pääjohtaja Herbert Diess sanoo, että VW ja Ford ovat muodostamassa allianssin ja VW saattaa hyvinkin jatkossa tehdä autojaan Yhdysvalloissa Fordin tehtailla.
Kuvat Volkswagen

VW pohtii myös uuden tehtaan rakentamista Yhdysvaltoihin. Diessin mukaan uuden tehtaan rakentamisesta päätetään jo ensi vuonna.

”Olemme neuvotteluissa Fordin kanssa jo melko pitkällä ja keskustelut ovat olleet hyviä. Tavoitteemme on muodostaa maailmanlaajuinen allianssi, mikä vahvistaisi myös autoteollisuuden asemaa Yhdysvalloissa”, Diess sanoo Reutersin mukaan.

Fordin ja VW:n neuvottelut allianssista alkoivat kesällä ja ovat edenneet positiivisissa merkeissä siitä asti. Fordin puhemies oli vielä asiasta Diessiä vaitonaisempi.

”Olemme keskustelleet yhteistyöstä useillakin eri osa-alueilla. On kuitenkin liian aikaista mennä vielä yksityiskohtiin.”

Diess sen sijaan oli vuolassanaisempi.

”Allianssi vahvistaisi Fordin asemaa myös Euroopassa, koska tarkoituksena on käyttää yhteisiä alustoja. He voisivat käyttää meidän alustojamme ja me mahdollisesti valmistaa autojamme Yhdysvalloissa Fordin tehtailla. On selvää, että me tulemme tarvitsemaan Yhdysvalloissa lisää tuotantokapasiteettia Volkswagenin ja Audin tuotantoon”, Diess sanoi.

Julkaistu: 5.12.2018