Tuulilasi

Volkswagenin ID3-sähköauton tuotannossa ongelmia - voi johtaa koviin sakkoihin

Volkswagenin ID3-sähköauton tuotannossa ongelmia - voi johtaa koviin sakkoihin
Volkswagenin uuden Golfin lanseeraus viivästyi alkuperäisestä suunnitelmasta ohjelmisto-ongelmien vuoksi. Nyt samat ongelmat vaivaavat kovasti odotetun ID3-sähköauton tuotantoa.

ID3:n olisi tarkoitus olla myynnissä Euroopassa ensi kesänä. Saksalaisen Manager Magazinen mukaan ainakin yli 20 000 autoa on jouduttu valmistamaan ilman suunniteltua ohjelmistopakettia. Ongelmat tullaan korjaamaan manuaalisesti tuotannon jälkeen, mikä aiheuttaa myös ylimääräisiä kustannuksia.

”Uuden elektroniikan ja ohjelmistojen tekeminen ja laittaminen autoihin on aina haaste ja se voi aiheuttaa hankaluuksia sekä viivytyksiä. Emme silti ainakaan vielä tingi aikatauluista, auto tulee myyntiin kesän aikana”, VW:n puhemies kertoi.

VW Groupin pääjohtaja Herbert Diess on painottanut, että he tarvitsevat myyntiin ajoissa kaikki tuotetut ID3-autot, varmistaakseen sen, etteivät joudu maksamaan valtavia sakkoja EU:n päästönormien rikkomisesta. Sakot voivat pahimmillaan nousta satoihin miljooniin euroihin, jopa miljardeihin.

ID3:n tuotanto alkoi marraskuussa, kaikkiaan vuoden aikana Zwickaun tehtaalla on tarkoitus valmistaa mallia yhteensä 100 000 kappaletta.

Julkaistu: 14.1.2020
9 kommenttia