Tuulilasi

Volkswagenilla 250 000 myymätöntä autoa – säilytykseen lentokentälle?


Volkswagen on vuokraamassa parhaillaan parkkialueita varastoidakseen autoja, joita se ei voida myydä uusien päästövaatimusten johdosta.
Kuvat Volkswagen

Autonvalmistajat kiirehtivät koko ajan saadakseen autonsa uuden WLTP-standardin mukaisiksi. Se astuu voimaan EU-alueella 1.syyskuuta. WLTP perustuu todelliseen ajodataan, ei laboratoriomittauksiin. Tämä on aiheuttanut isompia hiilidioksidilukemia mittauksissa, mikä on aiheuttanut viivästyksiä autojen sertifioinnissa.

VW vahvisti kesäkuussa, että se joutuu mahdollisesti viivästyttämään 250 000 auton myyntiä, ja se suunnittelee myös eräiden malliensa tuotannon väliaikaista keskeyttämistä.

”Olemme vuokranneet paljon tiloja ja parkkipaikkoja saadaksemme tilaa autoillemme, joita emme voi vielä toimittaa asiakkaillemme”, VW:n puhenainen sanoi.

Yksi vaihtoehto voisi olla rakenteilla oleva Berlin-Brandenburgin lentokenttä, jonka valmistuminen on koko ajan viivästynyt, mutta VW ei ole kommentoinut asiaa.

Volkswagen joutuu sulkemaan Wolfsburgin tehtaansa 1-2 päiväksi viikossa elo-syyskuussa. Myös Zwickaun tehdas tullaan sulkemaan joiksikin päiviksi.

Myös Emdenin tehdas suljetaan joksikin aikaa, koska keskikokoisten autojen kuten Passatin kysyntä on laskenut.

Julkaistu: 24.7.2018