Tuulilasi

Volkswagen Touaregissa outo ongelma – vaihde vaihtuu itsekseen

Brittiläinen Mark Davison osti itselleen uuden VW Toureg R Line Plus -auton, mutta kaikki ei ole mennyt aivan putkeen.
Kuvat VW Press

Autossa on kummallinen ongelma, jota on yritetty korjata moneen kertaan tuloksetta.

”Kaasupolkimeen tarvitsee tuskin koskea, kun automaattivaihteisto vaihtaa itsestään yhtäkkiä seiska- ja kasivaihteen välillä edestakaisin. Se on erityisen paha juttu, kun vauhtia on noin 110-120 km/h. Autoa on vaikea käsitellä ja pitää vauhti tasaisena, kun vaihde vaihtuu edestakaisin itsekseen ja kierroslukukin tietysti samalla vaihtelee”, Davison kertoo CarBuyer-sivustolla.

”Se aiheuttaa tärinää ohjauspyörässä ja polkimet eivät tunnu normaaleilta. Auto on silloin epämiellyttävä ajaa.”

Automyyjä yritti korjata vikaa moneen kertaan, mutta väitti, ettei vikaa löytynyt. Lopulta Volkswagen kertoi olevansa tietoinen uusimman mallin ongelmasta, mutta sitä ei pystytä korjaamaan.

Lopulta Mark Davison sai VW:ltä kirjeen, jossa he kertoivat, että Volkswagen UK löytää vielä ratkaisun vaihteiston korjaamiseen, mutta tällä hetkellä se on kyseisen automallin ominaisuus.

”Olemme tietoisia ihmisten huolesta Touaregin automaattivaihteiston toiminnassa. Tutkimme asiaa koko ajan, mutta pelkään, että mitään teknistä informaatiota asiasta ei ole vielä tarjolla. Tulemme olemaan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin heti, kun saamme lisäinformaatiota", VW:n edustaja kertoi, kun sivusto kysyi asiasta.

Jo elokuussa 2009 Yhdysvaltain Volkswagen kutsui 13 500 autoa tarkistettavaksi, kun DSG-vaihteisto vaihtoi vapaalle omia aikojaan.

Julkaistu: 2.8.2017
Kommentoi »