Tuulilasi

Volkswagen elpymässä päästöskandaalistaVolkswagen elpymässä päästöskandaalista

Kustannusten karsiminen ja uudet mallit kuten Arteon fastback ovat Volkswagen Groupin mukaan sen konstit säilyttää taloudellinen nousuvire loppuvuodesta. Yhtiön ydintoimintojen tuotto tuplaantui heinä-syyskuussa.
Kuvat Satu Nyström, TL-kuva-arkisto

VW:n brändi on analyytikoiden mukaan osoittamassa selkeitä elpymisen merkkejä, vaikka se on kärsinyt pitkään ylisuurista henkilöstökuluista, korkeista tuotantokustannuksista ja tietenkin päästöskandaalin aiehuttamista korvauksista.

VW odottaa kasvun jatkuvan myös loppuvuodesta, vaikka dieselien myynti onkin laskusuunnassa niiden jälleenmyyntiarvon pudotessa ennusteiden mukan tulevaisuudessa rajustikin.

Mallitarjontamme on selkeästi maksamassa itseään takaisin. Tukitoimet ja talouden tervehdyttämisohjelmamme alkavat jo näkyä tuloksessa”, kertoi VW:n brändijohtaja Herbert Diess tiedotteessa.

VW:n osake nousi 2,9 % tulosilmoituksen jälkeen. VW odottaa käyttökatteensa nousevan 2,5-3,5 % tavoitehaarukkaan tänä vuonna. Tavoite on nostaa se 4 prosenttiin vuoteen 2020 ennessä ja vuoteen 2025 mennessä 6 prosenttiin.

Julkaistu: 1.11.2017