
Voileipägrillit vertailussa – Voittaja päihittää muut leipien rapeudessa, maussa ja kaikessa muussakin
Voileipägrillien testivoittaja on vertailun ainoa, joka saa täyden kympin niin paahdettujen leipien rapeudesta, koostumuksesta, kokonaislaadusta ja -ulkonäöstä kuin maustakin.
Voileipägrilli helpottaa arkea, jos pitää saada nopeasti tarjolle lämmintä pikkusuolaista. Se ruskistaa leivän molemmat puolet samanaikaisesti, ja parhaimmillaan leivistä tulee rapeita ja tasaisesti ruskistuneita. Lisäksi voileipägrilli lämpenee nopeammin kuin uuni. Kahden täyden grillillisen valmistukseen aikaa kuluu tyypillisesti kymmenisen minuuttia.
Jos tapana on tehdä erityisen tuhdisti täytettyjä voileipiä, kannattaa ottaa huomioon grillattavan leivän suurin paksuus. Wilfa SAM1B-1000:lla voi grillata yli kolme senttimetriä paksuja leipiä, kun muilla oheisen taulukon grilleillä leivän maksimipaksuus vaihtelee Tefalin 2,06 sentistä Krupsin 2,72 senttiin. Kaikilla viidellä laitteella saa tehtyä kaksi leipää kerralla.
Testivoittaja, 80 euroa maksava Tefal Snack Collection SW852D12, osoittautui testiraadin aistinvaraisten arvioiden perusteella ryhmän selvästi parhaaksi tuotteeksi. Se sai ainoana täyden kympin niin paahdettujen leipien rapeudesta, koostumuksesta, kokonaislaadusta ja -ulkonäöstä kuin maustakin. Yksikään muu voileipägrilli ei kerännyt vastaavaa kymppikimaraa: Krups Grcic FDK452 nappasi kympin rapeudesta, mutta muut voileipägrillit eivät saaneet täyttä kymppiä mistään aistinvaraisesti arvioidusta osa-alueesta.
