Voiko käytetyssä autossa olla takuu kuin uudessa? Vehon Certified-vaihtoautoissa on
Mainos: Veho
Voiko käytetyssä autossa olla takuu kuin uudessa? Vehon Certified-vaihtoautoissa on
Käytetyn auton osto voi olla riskiä peliä – paitsi jos autolle saa takuun, joka tarjoaa mielenrauhan pitkäksi aikaa. Lue lisää Vehon Certified-takuuvaihtoautoista.
Julkaistu 2.7.2020

Uudessa autossa on uuden auton edut: pääset valitsemaan mallin, värin ja varusteet oman mielesi mukaan. Lisäksi uusissa autoissa on kattavat takuut: jos ensimmäisten vuosien aikana jotain rikkoutuu, kattaa takuu materiaali- ja valmistusvirheistä johtuvat viat niin että auton omistajan elo on huoletonta.

Käytettyyn autoon verrattuna uudessa autossa tosin on muutama asia toisin. Mallista riippuen autoa joutuu odottamaan viikkoja, usein jopa kuukausia – ja uudesta autosta maksetaan uuden auton hinta. Entä jos ostaisin vähän käytetyn auton, joka olisi hyvin varusteltu, vähän ajettu ja jonka kunnon ja laadun myyjäliike takaisi pidemmäksi aikaa kuin kuluttajasuojalainsäädännön suosittelemaan puolen vuoden virhevastuuseen?

Certified-vaihtoautot käyvät läpi tarkan seulan

Mercedes-Benzin maahantuojana toimivan Vehon tuote- ja palvelupaletista löytyy erityinen Certified-takuuvaihtoauto-ohjelma. Maahantuojalle vaihtoon tulevat oman merkin autot käyvät läpi erityisen tarkistusohjelman, ja jos ne läpäisevät seulan ja saavat ruksin lomakkeessa kaikkiin ruutuihin, niille myönnetään Certified-vaihtoauton status.

Auton on oltava korkeintaan kuusi vuotta vanha, enintään 120 000 kilometriä ajettu ja auton vaihdossa ottavan tahon pitää olla selvillä sen historiasta. Certified-auton on siis oltava huollettu säännöllisesti merkkiliikkeessä. Tarkastuksessa auton mekaaninen ja visuaalinen kunto käydään läpi huolellisesti. Kun mittarilukema on saatu todennettua oikeaksi, myönnetään autolle kahden vuoden tai 40 000 kilometrin takuu, riippuen siitä kumpi täyttyy ensin.

Certified-vaihtoautoihin kuuluva liikkumisturva Mercedes Mobilo turvaa auton ja matkustajien liikkumisen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Vaihto-oikeus ja liikkumisturva kruunaavat kokonaisuuden

Certified-takuuvaihtoauto-ohjelma on kuitenkin muutakin kuin vain lupaus hoitaa autossa mahdollisesti ilmenevät viat kuntoon takuun piikkiin. Auton ostaneelle myönnetään 14 vuorokauden tai 1 000 kilometrin vaihto-oikeus, jos valittu kulkupeli ei sattuisi vastaamaan kunnoltaan haluttua.

− Autot ohjelmaan pyritään valikoimaan jo tarkistusvaiheessa hyvin tarkasti. Käytössä oleva tarkastusohjelma on sinänsä valmistajan eli Mercedes-Benzin määrittelemä. Siinä auton tekniikka käydään todella huolellisesti läpi, ei pelkästään muodollisesti paperilla. Rikkinäiset osat vaihdetaan uusiin, jotta autolle voidaan huoletta myöntää takuu, kertoo Vehon käytettyjen autojen ketjunohjauksesta vastaava johtaja Pertti Nieminen.

Niemisen mukaan Certified-vaihdokeilla halutaan merkkiuskollisille asiakkaille tuottaa sama elämys kuin uusienkin autojen ostajille.

− Kaikki eivät halua ostaa uutta autoa vaan vähän käytetyn, oli syy siihen sitten mikä tahansa. Silti haluamme, että laadukas kokemus auton käyttämisestä säilyisi. Samalla saadaan uusia ihmisiä tutustutettua Mercedes-maailmaan, esimerkiksi muiden merkkien parista. Kun löytyy erinomainen vaihtoehto uudelle autolle, samalla madaltuu kynnys vaihtaa merkkiä.

Vehon Certified-vaihtoautoihin on mahdollista saada kiinteään kuukausihintaan Huolenpitosopimus, joka kattaa määräaikaishuollot sekä mahdolliset korjaukset.

Yksi merkittävä ero monen muun merkin vaihtoautotakuuseen on Mercedes Mobilo -liikkumisturva.

− Se turvaa auton ja matkustajien liikkumisen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Moni ei ehkä tule edes ajatelleeksi palvelun toimivuutta ja kattavuutta ennen kuin se osuu omalle kohdalle. Eikä vian tarvitse olla edes tekninen. Jos polttoaine loppuu tai rengas puhkeaa, saa Mobilo-palvelusta avun niin, että auto voidaan hyvässä lykyssä saattaa toimintakuntoiseksi jo tien päällä. Ja jokainen, joka tietää mitä auton hinauttaminen maksaa, osaa arvostaa jo sitä – kahden vuoden takuun lisäksi, Nieminen summaa.

Kommentoi »