Viisi loistavaa pubia Dublinissa
Matkailu
Viisi loistavaa pubia Dublinissa
Ensi kesänä Dubliniin pääsee taas suoralla lennolla. Valitsimme sen kunniaksi viisi loistavaa pubia kaupungista.
Julkaistu 19.11.2014
Mondo

KLASSIKKO

1800-luvun lopussa avattu The Long Hall (51 South Great Georges St) sijaitsee kätevästi keskustassa. Nimensä mukaisesti pubi on pitkä. Vältä baaritiskin jonot tunkemalla takaosaan, jossa on pöytiintarjoilu.

ERIKOISIN

Irlannissa pubissa saatetaan pitää myös hautajaisten muistotilaisuus. Tummalla puulla sisustetussa McDaidsissa (3 Harry St) kuolema on joka päivä läsnä, koska pubi on entinen ruumishuone. Meno on kuitenkin kaikkea muuta.

RUPATTELUUN

Valoisa ja siisti Peters Pub (1 Johnson Place) sijaitsee St. Stephen Greenin ostoskeskuksen vieressä. Valitse runsaalta ruokalistalta vaikka voileipä irlantilaisen cheddarin kera.

MUSIIKKIA

Cobblestone (77 King St N) on paras paikka kuunnella perinteistä kansanmusiikkia. Viulut ja irlantilaiset säkkipillit soivat viikon jokaisena iltana. Pubi sijaitsee Smithfieldin kaupunginosassa, joka on kuin Helsingin Punavuori.

KESÄLLÄ

Dublinissa terasseja ei juuri ole, mutta kesäisin Dame Tavernan (18 Dame Court) ja viereisen Stags Headin välinen alue täyttyy tuoppiaan siemailevista ihmisistä. Dame Tavernissa on viikonloppuisin livemusiikkia. 

Kommentoi »