Mondo

Viisi erinomaista syytä kokea rajakaupunki Basel

Viisi erinomaista syytä kokea rajakaupunki Basel
Sveitsin, Saksan ja Ranskan rajojen yhtymäkohdassa sijaitseva Basel, Sveitsin kolmanneksi suurin kaupunki, vakuuttaa monipuolisuudellaan.
Julkaistu: 31.5.2020

1. Kunst Museum Basel

Basel on Sveitsin vähemmän tunnettu kulttuurikaupunki, joka sijaitsee aivan Saksan ja Ranskan rajalla. Sen taidenähtävyyksiin lukeutuu tämä kolmeen rakennukseen levittäytynyt museo.

2. Pyöräily

Polkupyörä on Baselissa kätevä kulkuväline, mäkisestä maastosta huolimatta. Reitit on merkitty selkeästi ja autoilijat huomioivat kevyen liikenteen. Kauniita maisemia tarjoavat Landskronin linnanrauniot Ranskan puolella. Matkaa on reilu 10 kilometriä, ja lopun ylämäet hengästyttävät, mutta näkymä on hien arvoinen.

3. Tinguely Museum

Baselissa uransa aloittaneen Jean Tinguelyn nimikkomuseo esittelee mestarin mekaanisia veistoksia. Erikoiset härvelit vangitsevat hypnoottisesti kävijän huomion. Museossa on myös vaihtuvia Tinguelyn taiteeseen linkittyviä näyttelyitä.

4. Vitra Campus

Muotoilun ja arkkitehtuurin ystävän kannattaa tehdä noin 10 kilometrin hyppy Saksan puolelle Weil am Reiniin, jossa sijaitsee Vitra Campus. Sen helmiä ovat designmuseo, vuonna 2010 valmistunut VitraHaus sekä lasten suosikiksi noussut 30-metrinen Slide Tower -liuku­mäki. Tänne pääsee vaikka polkupyörällä.

5. Uinti Reinissä

Baselia halkovaan Reinjokeen voi pulahtaa uimaan esimerkiksi Tinguely-museon kohdalta, josta joen virta kuljettaa mukavasti läpi keskustan. Paikalliset ottavat vaatteet mukaan vedenpitävään pussiin eli wickelfischiin.
Kommentoi »