Viiniä lasissa
Matkailu
Viiniä lasissa
ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Missä kannattaa maistella viinejä maailmalla? Viinibloggaaja Ilkka Sirén paljastaa suosikkiviinibaarinsa. 
23.1.2014
 |
Mondo

Suosikkiviinibaarisi, viinibloggaaja Ilkka Sirén?

Porto

Portugali on tämän hetken kiehtovin viini­maa, ja portviinin kehdossa Portossa kokeilemisen arvoisia viinibaareja riittää. Vinologiassa (Rua São João 46) on satoja eri vuosi­kertojen portviinejä. Oma suosikkini on tynnyrikypsytetty Colheita. Muutaman sadan metrin päässä Dourojoen toisella rannalla ovat viinitilojen omat kellaribaarit, kuten yli 200-vuotias Sandeman-viinitalo (Largo Miguel Bombarda 3).

Girona

Espanjalaiskaupungin Plaza del vi 7 -ravintola (Plaza del vi 7) myy viinejä eri puolilta maailmaa. Hinnat ovat naurettavan edulliset, ja pullon hyvää viiniä saa edullisimmillaan kahdella eurolla. Kokeile Emporda-alueella tuotettua Vi Ranci -viiniä, joka on maultaan sherryn ja portviinin sekoitus. Nuorten suosimassa La Bodegassa (Carrer Santa Eugènia 41) on enemmän särmää. Viinejä myydään maitolaseittain koko seinän peittävistä pienistä viinitynnyreistä.

Santiago de Chile

Bocanáriz (Jose Victorino Lastarria 27) on paras paikka maistella chileläisiä viinejä. Niitä voit tilata kolmen maistelu­annoksen erissä. Kokeile vaikka chileläisiä luomuviinejä tai vuoristoalueen lajikkeista tehtyä viiniä. Paikka on suosittu, joten varaa pöytä ainakin viikonloppuisin.

Frankfurt

Kun minulla on pitkä pysähdys Frankfurtin lentokentällä, nappaan taksin ja menen Incantinaan (Taunusstraße 6). Punaisten lyhtyjen alueella sijaitsevassa viinibaarissa pukumiehet ja prätkäjengiläiset istuvat sulassa sovussa pöydän ääressä. Italialainen Lambrusco maistuu ihanalta juustojen ja leikkeleiden kera.

Barcelona

Maailman parhaaksi viinibaariksikin kehuttu Monvinic (Carrer de la Diputació 249) on moderni ja tyylikäs paikka. Baari avaa joka päivä noin 30 pulloa kellaristaan, ja niistä voi tilata maisteltavaa laseittain. Baarista saa myös tapaksia. Priorat-alueen punaviini ja ­katalonialaiset kuohuviinit ovat testaamisen arvoisia.

Kommentoi »