Tuulilasi

"Vähän lähempänä" – Volvon konsepti tarjoilee vihjeitä uudesta XC90:stä


Detroitin autonäyttelyssä esitelty Volvon konsepti Concept XC Coupé antaa viitteitä loppuvuodesta julkistettavan XC90:n muotoilusta.
Kuvat Newspress

Kaksiovinen konsepti jatkaa viime vuonna esitellyn Concept Coupén muotolinjoilla, ja se on muotoilujohtaja Thomas Ingenlathin toinen luomus. Konseptisarja esittelee merkin uutta muotokieltä sekä SPA-alustan monipuolisuutta. Sarjan täydentää vielä kolmas konsepti.

SPA-alustan päälle tullaan rakentamaan kaikki Volvo-malliston V40:tä suuremmat mallit. Ensimmäisenä uusi XC90.

Ingenlath kertoo Autocarille, että Concept XC Coupén muotoilu on "vähän lähempänä" tulevaa XC90-mallia. Hän kuitenkin muistuttaa, että seitsemänpaikkainen auto tulee olemaan konseptia suurempi.

Concept XC Coupé on suunniteltu aktiiviseen elämäntapaan, niinpä keulalla ovat tehokkaat ja uuden muodon saaneet led-ajovalot, katolta löytyy kiinteä teline urheiluvälineiden kuljettamiseen ja takapenkit taittuvat alas muodostaen tasaisen alustan lopuille urheiluromppeille.

Volvo raotti savuverhoa XC90-malliston ympäriltä jo Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä. Yhtiön mukaan tehokkain moottorivaihtoehto tulee olemaan bensakoneella varustettu pistokehybridi. Yksi vahva ehdokas on nelisylinterinen 2-litraisen bensakoneen ja taka-akseliin sijoitetun sähkömoottorin yhdistelmä, joka tuottaa yhteensä 400 hevosvoiman tehot.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 14.1.2014