Tuulilasi

Uusi Seat Leon kasvaa kokoa

Uusi Seat Leon kasvaa kokoa
Täysin uusi SEAT Leon on kohta täällä. SEATin viimeisin uutuus saapuu markkinoille uuden muotoilun saaneena mutta Leonin edellisten sukupolvien henki säilytettynä. Sen muotoilufilosofia yhdistyy täydellisesti SEATin arvoihin.

SEAT Leonin voimakkaan muotoilukielen takana on sen edistynyt MQB Evo -alustarakenne, joka tarjoaa suunnittelutiimin tarvitsemaa joustavuutta ja mukautuvuutta. Auton kasvaneet mitat sekä viisiovisessa mallissa että Sportstourerissa parantavat uuden sukupolven Leonin mittasuhteita.

”Täysin uusi SEAT Leon on suunniteltu rohkeudella ja selkeydellä, ja toteutettu vahvuudella ja päättäväisyydellä. Selkeydellä, koska me SEATilla uskomme, että suurin osa asioista voidaan ilmaista vain muutamalla viivalla. Päättäväisyys ja vahvuus siksi, että ne ovat ominaisuuksia, jotka tekevät autoistamme tunnistettavia heti ensimmäisellä silmäyksellä”, sanoi SEATin suunnittelujohtaja Alejandro Mesonero-Romanos.

Leonin ulkopuolen pinnat on suunniteltu uudelleen. Voimakkaammat linjat muodostavat elegantin muotoiluelementin luoden auton väriin enemmän mukautuvuutta ja sävyeroja, jotka erottuvat selkeämmin valon osuessa auton pintaan. Autosta tulee näin myös kolmiulotteisempi ja esteettisempi.

Auton takaosan luonnetta korostetaan takavalojen välissä kulkevalla led-valojuovalla.

Uusi SEAT Leon on suunniteltu ja kehitetty, ja myös valmistetaan SEATin tehtaalla Martorellissa. Se tulee olemaan SEATin turvallisin, eniten liitettävyyspalveluita sisältävä ja myös sähköistä voimalinjaa hyödyntävä auto. Neljännen sukupolven SEAT Leon esitellään kansainväliselle lehdistölle 28. tammikuuta, 2020 Martorellissa.

Julkaistu: 17.1.2020
5 kommenttia