Tuulilasi

Uusi Porsche 911 GT2 RS teki urheiluautojen huiman ME-ajan


Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkailla varustettu uusi Porsche 911 GT2 RS on ajanut uuden maailmanennätyksen katukäyttöön hyväksyttyjen urheiluautojen luokassa: Saksan Nürburgringin Nordschleife -rata (20,6km) taittui huikeissa 6 minuutissa ja 47,3 sekunnissa.
Kuvat Michelin

Autoa ajoi Porschen testikuljettaja Lars Kern; renkaina oli edessä 265/35 ZR 20 ja takana 325/30 ZR 21 Michelin Pilot Sport Cup 2. Nämä renkaat tulevat ensiasennuksena kahdeksaan kymmenestä uudesta Zuffenhausenin tehtaalla valmistuvasta Porschesta.

Maaliin ajettuaan Kern totesi ennätyskierroksensa ajasta:

“Uuden GT2 RS:n oma suorituskyky on jo sinänsä lähes sanoin kuvaamaton – mutta näin uskomattoman nopea aika ei olisi ollut mahdollinen ilman auton alustan ja renkaiden saumatonta yhteensopivuutta ja tasapainoa”.

Saksalaisvalmistajan useissa johtavissa malleissa kuten 918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3 ja 911 GT3 RS on jo nyt ensiasennusrenkaina Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaat, joissa käytetään moottoriurheilun vaativimmilla tasoilla kehitettyä kilparengasteknologiaa. Nämä ensiasennukset osoittavat, että kilparenkaiden huippuluokkaiset ominaisuudet – kestävyys, pito, käsiteltävyys ja turvallisuus ovat nyt myös urheilulliseen siviiliajoon mieltyneiden autoilijoiden ulottuvilla.

Michelin Pilot Sport Cup 2 renkaat pitävät sisällään samoja teknologioita kuin ratakilparenkaat, kuten multi-compound -teknologia, jossa renkaan kulutuspinnan sisä ja ulkoreunalla käytetään erilaisia kumiseoksia. Se takaa hyvän ja yllätyksettömän pidon hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Lisäksi renkaan maakosketusala (Track Variable Contact Patch 3.0) mukautuu ajotilanteeseen niin, että sama määrä kumia on aina maakosketuksessa riippumatta siitä, ajetaanko suoralla osuudella vai tiukassa kaarteessa. Nämä ominaisuudet antavat auton kuljettajalle ajotuntuman, jossa turvallisuus ja ajonautinto ovat hienosti tasapainossa. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta MICHELIN Pilot Sport Cup 2 -renkaat ovat myös omiaan niin maanteillä siviiliajossa kuin vaativissa rataolosuhteissakin.

Michelin ja Porsche sitoutuivat renkaan yhteiseen tuotekehitykseen, jonka aikana renkaiden ominaisuudet säädettiin Porschen uuteen 911 GT2 RS malliin optimaalisiksi. Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaita luonnehtii erittäin hyvä pito, suorituskyky ja erinomainen tasapaino etu ja taka-akselien välillä. Ne ovat myös vierintävastusta koskevien eurooppalaisten määräysten (R117-2) mukaiset.

(Lähde: Michelin)

Julkaistu: 4.10.2017