Tältä näyttää uusi Peugeot E-3008 – Täyssähköinen SUV käynnistää Stellantiksen uuden aikakauden
Autouutiset
Tältä näyttää uusi Peugeot E-3008 – Täyssähköinen SUV käynnistää Stellantiksen uuden aikakauden
Uusi Peugeot tarjoaa lennokkuutta, ainakin perän muodoissa. Keula on sekin moderni, ja johdonmukainen jatko jo toistaiseksi nähdylle uuden keulailmeen omaavalle Peugeot-mallistolle.
1.11.2023
 |
Tuulilasi

Peugeot 3008 on paljon vartija Stellantis-konsernin sisällä. Jotain mallin merkityksestä kertoo jo se, että täyssähköinen E-3008 on ensimmäinen tuote, jossa esitellään konsernin uusi keskikokoisille autoille tarkoitettu STLA Medium -pohjalevy.

Nyt on lennokkuutta, ainakin perän muodoissa. Keula on sekin moderni, ja johdonmukainen jatko jo toistaiseksi nähdylle uuden keulailmeen omaavalle Peugeot-mallistolle. Uutuus näyttää myös yllättävän kompaktilta, mutta 20-tuumaiset renkaat toki hämäävät. Se on kuitenkin GT-tasoisen auton vakiokoko. Pyörät ovat nurkissa, jotta akut on saatu sijoitettua kokonaan akselien väliin, missä ne eivät vie tilaa matkustamosta tai tavaratilasta.

Pohjalevy on kokonaan uusi, ja se löytää myöhemmin tiensä myös konsernisisariin. Stellantiksella on päädytty rationaalisista syistä 400 voltin teknologiaan. Virtaa E-3008 ottaa vastaan maksimissaan 160 kW teholla, joka riittänee useimmille. Voimalinjoja on kolme, joissa tehoa on joko 210, 230 tai 320 hevosvoimaa. Tehokkain versio on kahden sähkömoottorin voimin nelivetoinen. Yksimoottoriset ovat etuvetoisia. Toimintamatkaa luvataan pienemmällä 73 kWh perusakulla 525 kilometriä ja etuvetoiseen saatavalla 98 kWh akulla jo 700 km.

Koeistumisen perusteella E-3008:ssa on ainesta; i-Cockpit tuntuu nyt ensimmäistä kertaa toimivalta kokonaisuudelta, jossa palaset ovat kohdallaan. Pääsimme tosin istumaan vain paremman GT-varustetason auton, joissa on vakiona 21-tuumainen kaareva näyttö. Alemmassa Allure-tasossa näyttö koostuu kahdesta 10 tuuman palasesta, jotka on toki integroitu yhtenäiseksi samaan paneeliin.

Takapenkillä on hyvin jalka- ja pääntilaa aikuisillekin. Coupémainen muoto on tehty taiten, tiloja ei ole uhrattu muotoilun alttarille. Toki uutuus on myös edeltäjää isompi. Vanhan auton voisi upottaa sen sisään, jolloin näkyviin jäisi vain osa edeltäjän selvästi pystympää takalasia.

Peugeot ilmoittaa tavaratilan vetävän 520 litraa, mikä on varmasti paperilla totta. Osa litroista on myös piilossa tavaratilan pohjan alla. Nelivetoisessa versiossa näitä piilolitroja ei ole. Suomeen E-3008 ehtinee helmikuussa. Hinnat ja tarkat varustetasot selviävät myöhemmin.

Kommentoi »