Tuulilasi

Uudistettu sähkö-Golf sai hinnat − ei edelleenkään halpa


VW on julkistanut päivitetyn VW e-Golfin hinnat. Sähkömallin hinnat starttaavat varsin korkeasta 42 281 eurosta.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

VW e-Golf on saanut nyt ensimmäisen isomman päivityksensä mallin alkuperäisen lanseerauksen jälkeen. Suurin muutos autossa on sen aiemmasta kasvanut akusto, joka on nyt 35,8 kWh. Aiempaan versioon parannusta on tullut noin 50 prosenttia.

VW lupailee, että auton toimintamatka on käytännön ajossa ja hieman olosuhteista riippuen nyt 200 kilometriä. Suomessa e-Golfissa on jatkossa vakiovarusteena ilmalämpöpumppu, joka parantaa talvikeleillä auton hyötysuhdetta tuntuvasti.

Toinen kätevä ominaisuus on älypuhelinsovelluksen avulla etänä käynnistettävä latauksen aikana tapahtuva lämmitys. Tällöin auton omaa akkua ei käytetä auton sisätilojen lämmittämiseen, vaan se toteutetaan erikseen verkkovirralla.

VW on joutunut edelleen hinnoittelemaan e-Golfin varsin korkealle. Onneksi VW on niputtanut auton yhteyteen melko paljon vakiovarusteita. Esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin sekä 9,2-tuumainen Discover Pro -kosketusnäyttö tulevat jo hinnat alkaen -mallin mukana.

Jos uuden e-Golfin asettaa varustelutasoltaan samalle viivalle hyvin varustellun Nissan Leafin kanssa, ei Golf silloin olekaan aivan ylihintainen. Tekna-varusteinen Leaf kustantaa 42 750 euroa.

Hyundai Ioniq electric Style-varustelutasolla jää tosin 38 990 euroon, mikä tuntuvasti e-Golfia vähemmän. Hieman pienempi BMW i3 (94 Ah) maksaa sekin 39 060 euroa, mikä on pari tonnia Golfia vähemmän.

Ensimmäiset uudet Volkswagen e-Golfit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille huhtikuussa 2017.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 13.3.2017