Tuulilasi

Tutkimus: Sähköautot eivät pysäytä ilmastonmuutosta

Tutkimus: Sähköautot eivät pysäytä ilmastonmuutosta
Sähköisillä voimalinjoilla varustettuja autoja valmistetaan koko ajan enemmän ja polttomoottoriautojen määrä liikenteessä vähenee. Tämä ei kuitenkaan auta päästövähennystalkoissa.
Julkaistu: 23.10.2020

Toronton yliopiston ympäristötutkijan Alexander Milovanoffin mukaan sähköautot ovat hyvä suunta, mutta ne eivät tule riittämään missään tapauksessa. Hänen mukaansa yhä enemmän tulisi keskittyä julkisen liikenteen kehittämiseen; suurin ongelma on se, että yksityishenkilöt omistavat edelleenkin liika autoja, olivat ne sitten sähköisiä tai ei.

Milovanoffin mukaan ainoa mahdollinen pelastus ilmastotalkoissa tulisi olemaan joukkoliikenteen lisääminen sekä vähäpäästöiset junat ja bussit.

Natural Climate Change -julkaisussa Milovanoff sanoo, että sähköautot ovat toki ilmaston kannalta parempia kuin polttomoottoriautot, mutta fokus on väärä.

”Yksinkertaisesti sanottuna on kolme tapaa vähentää kasvihuonepäästöjä liikenteen osalta. Ensinnäkin pitäisi välttää kaikkea matkustamista, toiseksi muuttaa ja parantaa liikenne- ja kuljetusmuotoja ja kolmanneksi kehittää teknologioita yhä ympäristöystävällisemmäksi. Sähköautot pystyvät selättämään vain yhden ongelmista, teknologisen”, Milovanoff kirjoittaa julkaisussa.

25 kommenttia