Tuulilasi

Turvallisuusvirasto vaatii Teslaa kutsumaan korjauksiin peräti 160 000 autoa – lainvastaisia vikoja

Turvallisuusvirasto vaatii Teslaa kutsumaan korjauksiin peräti 160 000 autoa – lainvastaisia vikoja
Yhdysvaltain maanteiden turvallisuusvirasto NHTSA on lähettänyt Teslalle kirjeen, missä se vaatii yhtiötä kutsumaan korjauksiin kaikkiaan noin 160 000 Model S- ja Model X -autoa.
Julkaistu: 15.1.2021
Kyse on softaviasta, mikä saattaa sammuttaa tuon keskikonsolin näytön, mikä sammuttaisi samalla myös useita kuljettajalle tärkeitä järjestelmiä. Osa niistä on jopa lain mukaan pakollisia.
NHTSA:n vikatutkijoiden mukaan vika on Media Control -yksikössä, joka ohjaa keskusnäyttöä. Jos se pettää, näyttö sammuu ja estää samalla mm peruutuskameran ja ilmastointilaitteen toiminnan. Viraston mukaan näytön sammuminen saattaa lopettaa myös autonomisen Autopilotin ja vilkkujen toiminnan. Yhdysvaltain lakien mukaan esimerkiksi peruutuskamera on autoissa oltava.
Motortrendin mukaan ongelma on Nvidia Tegra 3 -prosessorissa ja sen 8 GB:n flash-muistissa. Teslalla tämä järjestelmä on liki 160 000 vuosimallien 2012-2018 autoissa. NHTSA:n mukaan järjestelmän käyttöikä on vain 5-6 vuotta. Virasto kertoo, että vika on aiheuttanut jo 12 588 erilaista häiriötapahtumaa.
Nyt NHTSA pyytää Teslaa vain suorittamaan autojen takaisinkutsun, se ei ole vielä päättänyt, että kyse on viasta, joka voisi aiheuttaa turvallisuusriskin. Teslalla on tilaisuus antaa oma vastineensa, mutta jos se ei takaisinkutsuihin suostu, virasto voi pakottaa Teslan siihen.
3 kommenttia