Tukholman parhaat uudet ravintolat
Matkailu
Tukholman parhaat uudet ravintolat
Tukholmassa asuva Mondon kirjeenvaihtaja Elna Nykänen Andersson valitsi kaupungin kiinnostavimmat ruokapaikat juuri nyt.
Julkaistu 18.11.2016
Mondo

Tukholmassa asuva Mondon kirjeenvaihtaja Elna Nykänen Andersson valitsi kaupungin kiinnostavimmat ruokapaikat.

À la française

Brasserie Balzac on kuin pala parasta Ranskaa: klassinen ja kodikas brasserie punaisine nahkasohvineen ja tummine puupöytineen. Balzac sopii moneen lähtöön: baariin piipahdetaan nauttimaan ostereita tai kalkkunakroketteja, viikonloppubrunssilla tilataan munakkaita, pateita ja avokadosalaattia ja illallisella maistuu moules frites eli simpukoita ja ranskalaisia perunoita (noin 20 e).

Odengatan 26, brasseriebalzac.se

 

Gourmetta kasviksista

Tukholmassa ruokakulttuuri kukoistaa. Uusia, korkealuokkaisia ravintoloita avataan joka kuukausi. Juuri nyt puhutuimpiin kuuluu pieni ja konstailematon mutta laadukas Agrikultur. Vasastanin trendikorttelissa sijaitsevaa ravintolaa pyörittää palkittu nuori kokkiduo, ja keittiö keskittyy lähialueiden kasviksiin. Tarjolla on kehuttu, kuuden ruokalajin maistelumenyy tavallista fine dining -kokemusta edullisemmin, 65 eurolla.

Roslagsgatan 43, agrikultur.se

Motherista saa ruokaa aamuvarhaisesta iltamyöhään.
Terveellinen Mother

Kokki Melker Andersson on Tukholman ravintolakuningas, jolla on aina monta rautaa tulessa. Uusin on jättiravintola Mother, terveelliseen elämäntapaan keskittyvä ruokakompleksi, joka tarjoilee kaikkea aamiaisesta illalliseen ja drinkkeihin. Tunnelma on viihtyisän vilkas, ja ruokalistalta löytyy melkeinpä mihin tahansa ruokavalioon sopivia annoksia: kasvissyöjät, vegaanit, allergikot ja keliaakikot on kaikki otettu huomioon. Kokeile vaikkapa suussa sulavaa kikhernecarbonaraa (annokset alkaen 12 e).

Mäster Samuelsgatan 19, motherstockholm.se

Huippukokin liemilounas

Liemistä on tullut kansainvälinen ruokatrendi. Nyt Tukholmakin on saanut oman bouillon-ravintolansa. Sen takana on aasialaisen keittiön superosaaja Sayan Isaksson – mies, jonka japanilaiset ravintolat Råkultur ja Esperanto ovat kuuluneet kaupungin kermaan jo vuosia. Sijaintikin on kiinnostava: luovien alojen monitoimitalo A House. A House Bouillon on auki lounaalla ja tarjoilee eri raaka-aineista valmistettuja liemiä, joihin lisätään esimerkiksi lihaa ja meriruohoa (kulho noin 15 e).

Uggelviksgatan 2, ahousebouillon.com

Adam Dahlberg pyörittää Tvätterietiä sekä Adam / Albinia.
Adamin ja Albinin taikaa

Kahden nuoren tähtikokin, Adam Dahlbergin ja Albin Wessmanin uusi ravintola Adam / Albin on helposti lähestyttävä fine dining -paikka. Hovimestari Mercedes Bachelet ottaa vieraat vastaan kuin vanhat ystävät, ja kokit kiertävät pöydässä juttelemassa. Tarjolla on yllättäviä makuelämyksiä, kuten ostereita kermavaahdon ja kaviaarin kera tai mustekalaa teekastikkeessa. Viiden ruokalajin menyy maksaa 84 euroa. Vieressä sijaitsee samojen kokkien pyörittämä lounaspaikka Tvätteriet, vanha pesula, jossa tarjoillaan kaupungin kehutuimpia raamen-nuudeleita (alkaen 15 e).

Rådmansgatan 16, adamalbin.se

Suosikit saman katon alla

Modernit, usean pikkuravintolan ruokahallit ovat nyt muotia Tukholmassa. Eikä ihme. Niistä saa laadukasta ruokaa nopeasti ja huokeasti – sitä paitsi jokainen seurueessa voi valita mieliruokansa ja syödä silti saman pöydän ääressä. Kaupungin uusin ruokahalli on Skanstullin Teatern, jonne joukko nimekkäitä kokkeja on perustanut miniversion ravintolastaan. Käy kokeilemassa Fäviken Magasinetin perustajan Magnus Nilssonin luksus-nakkikioskia tai Operakällarenin tryffeliraviolia. Jos liikut Kungsgatanin tienoilla, piipahda K25-hallissa. Sieltä löytyy 11 ravintolaa.

Götgatan 132, ringencentrum.se/teatern Kungsgatan 25, k25.nu

Elna Nykänen Andersson on Mondon Tukholman-kirjeenvaihtaja. Lisää Tukholma-vinkkejä löydät Elnan jutusta Tukholma x 25, joka julkaistiin Mondossa 9/2016. Lehden voi ostaa digiversiona osoitteesta luettavaa.fi

Kommentoi »