Tuulilasi

Traficom selvittää kansalaisten tyytyväisyyttä liikennejärjestelmiin

Traficom selvittää kansalaisten tyytyväisyyttä liikennejärjestelmiin
Kansalaisten tyytyväisyys liikennejärjestelmään ja matkaketjuihin -tutkimus mittaa kansalaisten tyytyväisyyttä liikenneolosuhteisiin ja liikkumisen palvelutasoon. Joka toinen vuosi toteutettava tutkimus on käynnissä tänä vuonna elo-syyskuun.
Julkaistu: 24.8.2021

Tutkimuksessa kerätään suomalaisten arvioita oman asuinalueensa arjen liikkumisen olosuhteista ja liikenteen toimivuudesta jalan, polkupyörällä, joukkoliikenteellä, taksilla ja henkilöautolla. Tutkimuksen toteuttaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille Taloustutkimus Oy elo-syyskuussa 2021.

"Vastaathan, jos saat kutsun!", kehottaa Traficomissa tutkimuksesta vastaava erityisasiantuntija Hanna Strömmer.

”Tutkimuksen tuloksia käytetään valtakunnallisessa ja alueellisessa liikennejärjestelmän suunnittelussa ja liikenteen seurannassa. Tutkimuksen avulla pystytään nostamaan esiin kansalaisten kokemia ongelmakohtia alueellisesti ja valtakunnallisesti”, Strömmer kertoo.

Vastaajilta kysytään esimerkiksi tyytyväisyyttä jalankulun yhteyksiin, pyöräliikenteen reittien jatkuvuuteen tai henkilöautoilun turvallisuuteen. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään tyytyväisyyttä liikkumisen olosuhteisiin yleensä, kuten kulkutavan valinnan mahdollisuuteen, eri kulkutapojen yhteen toimivuuteen, matkan helppouteen ja sujuvuuteen, sekä arvioita pitkien matkojen liikkumisen sujuvuudesta.

Tutkimus perustuu väestötietojärjestelmästä otettuun otokseen, johon vastaajat on valikoitu satunnaisesti. Vastaaminen on mahdollista kutsun saaneille internetissä. Osalle kutsun saaneista soitetaan.

Tulokset julkaistaan loppuvuodesta 2021. Tutkimus on toteutettu joka toinen vuosi vuodesta 2011 lähtien.

5 kommenttia