Ensityypit: Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Premium – Vuoden tärkein Toyotan hybridiuutuus
Autot ja liikenne
Ensityypit: Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Premium – Vuoden tärkein Toyotan hybridiuutuus
Toyota Corollan upouusi Cross-versio on mukavan mutkaton tuttavuus.
2Kommenttia
Julkaistu 10.12.2022
Tuulilasi

Tässä tulee Toyotan todennäköisesti tämän vuoden tärkein hybridiuutuus, Corolla Cross. Se saapuu kilpailemaan samoista asiakkaista esimerkiksi Nissan Qashqain, Kia Niron ja Peugeot 3008:n kanssa. Corolla Cross on varsin globaali tuote, jonka Eurooppaan tuotavat yksilöt valmistetaan Japanin Takaokassa. Merkillepantavaa on, että Corolla Crossissa nähdään ensimmäisenä merkin hyb­riditeknologian viides sukupolvi.

Corolla Cross on hieman korotettu ja ilmeeltään ronskimpi versio Suomen tällä hetkellä suosituimmasta automallista. Lisäksi saataville tulee nyt myös neliveto. Jos tämä ei suomalaisia kiinnosta, niin mikä sitten?

Kokonsa puolesta Corolla Cross asettuu Toyotan RAV4:n ja C-HR:n väliin. Cross tehdään samalle TNGA-C -perusrakenteelle, jolle kuusi vuotta sitten esitelty CH-R perustuu. Autojen akseliväli on sama, mutta Corolla Crossin crossover-SUV -korityyppi tekee uutuudesta toiminnallisesti jonkin verran tilavamman. Käytännössä takanakin on ihan kohtalaisesti tilaa aikuiselle.

Ohjaamo on hyvin samankaltainen kuin nykyisessä perus-Corollassa.

Etuakseli saa voimansa tavanomaiseen tapaan polttomoottorilta, mutta nelivetoversioissa on lisänä taka-akselin sähkömoottori, joka tuottaa 42 hevosvoimaa. Kun lisäksi viidennen sukupolven hybriditekniikka tarjoaa enemmän vääntöä ja sähköistä voimaa, on luvassa ainakin paperilla parempaa ajomukavuutta yhdistettynä hyvään energiatehokkuuteen.

Meno on tien päällä mukavan jouhevaa, eikä autolla tarvitse jalkoihin jäädä. Matkanteko on muuten aika hiljaista, mutta moottorin käyntiääni kuuluu täyskaasukiihdytyksissä ohjaamoon selkeästi. Jousitus on säädetty monitahoisen mukavuuspainotteiseksi. Hidastetöyssyt, kuopat ja muutkin epätasaisuudet ylittyvät siististi.

Varustelutasoja tulee Suomeen saataville kolme; Active, Launch Edition ja Premium. Näistä keskimmäinen Lauch Edition on maahantuojan mukaan saatavilla rajoitetun, mutta kohtuullisen pitkän ajan. Kaikki varustetasot saa niin etuveto- kuin nelivetoversioinakin.

Crossin turvavarustelu on kattava, olipa varustetaso mikä tahansa. 10,5-tuumainen kosketusnäyttö on aina vakiona, samoin esimerkiksi monille tärkeä Apple CarPlay. Navigointi on pilvipohjainen, ja sen päivitykset ovat ensimmäisen neljän vuoden ajan maksuttomat.

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Premium

  • Moottori R4, bensiini, hybridi
  • Iskutilavuus 1 987 cm3
  • Teho 145 kW (197 hv) Voimansiirto Etuveto
  • 0−100 km/h 7,6 s
  • Huippunopeus 180 km/h
  • Yhd. EU-kulutus 5,1 l/100 km
  • CO2-päästöt 115 g/km
  • Mitat Pituus 4 460 mm, leveys 1 825 mm, korkeus 1 620 mm, akseliväli 2 640 mm, tavaratila 394 l, tankki 43 l
  • Omamassa 1 580 kg
  • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein: 45 079 €, Mallisto alkaen: 38 988 €

Kenelle?

Suomen tällä hetkellä myydyimmän auton seikkailuversio soveltuu varmasti hyvin monen perheen perustarpeita tyydyttämään. Neliveto-optio on Corollaan mainio uudistus.

2 kommenttia