Tuulilasi

Ensityypit: Toyota Corollan 12. sukupolvi – Kiveäkin kovempi

Ensityypit: Toyota Corollan 12. sukupolvi – Kiveäkin kovempi
Suomessa supersuositun Toyota Corollan 12. sukupolvi saa ensi vuodelle päivityksen, joka ei juuri päälle päin näy.
Julkaistu: 15.9.2022

Suomen suosituin automalli on tällä hetkellä Toyota Corolla. Toyotalla menee muutenkin maassamme loistavasti, sillä kesällä peräti viisi eri Toyota-mallia mahtui kymmenen suosituimman joukkoon. Kolmea kärkitilaa pitivät hallussaan Corolla, Yaris ja C-HR. Näistä Corollaan on tulossa ensi vuonna päivitys.

Corollan ulkoiset muutokset ovat hyvin pieniä, koska hyvin myyvää tuotetta ei kannata muuttaa liikaa: ulkoisesti uudistus tuo autoon uudet ajovalot, etumaskin ja hienoisesti uudelleenmuotoillut puskurit. Muutosten havaitseminen vaatii harjaantunutta silmää.

Toyota Corolla tunnetaan kivenkovasta teknisestä kestävyydestään sekä tietenkin nykyisin myös kokonaistaloudellisesta hybriditekniikastaan. Tässä piileekin asian ydin, sillä teknisesti Corollan 12. sukupolven (ja samalla viidennen sukupolven hybriditekniikan) uudistuksessa pyritään ennen kaikkea auton pinnan alla piilevien ominaisuuksien parantamiseen: paremman kokonaistehokkuuden myötä suorempaan kaasuvasteeseen, helpompaan ajettavuuteen ja matalampiin moottorin käyntinopeuksiin.

Uutta: 12,3-tuumainen digimittaristo sekä 10,5-tuumaiseksi kasvanut kosketusnäyttö.

Uudistusten myötä Corolla liikkuu herkemmin ja vaivattomammin kuin ennen. Hybridijärjestelmää on kehitetty monin tavoin, ja sähköllä voi nyt ajaa entistä enemmän. Kun bensiinimoottori hyppää mukaan karkeloihin, käy se entistä alhaisemmilla käyntinopeuksilla. Sen kuulee myös matkustamossa. Auto on nyt aikaisempaa hiljaisempi.

Turboa moottoreihin ei ole edelleenkään tulossa, sillä japanilaistehtaan näkemyksessä turbon käyttämisessä nähdään lopulta enemmän mahdollisia ongelmia kuin hyötyjä. Turbo vaatisi moottorilta vahvempia komponentteja, parempaa lämmönhallintaa ja päästöjen jälkikäsittelyä. Sen sijaan auton hybridikomponentit ovat nyt kevyempiä ja tehokkaampia toiminnoiltaan, sekä vahvempia. On mahdollista, että Corollasta nähdään myöhemmin myös pistokehybridiversio, mutta tätä ei ole vahvistettu.

Bensahybridin akku on Euroopan markkinoilla litium-ioniakku, kapasiteetiltaan noin 11 kWh. Takapenkin alle sijoitettu ajoakku on nyt 14 prosenttia tehokkaampi ja samaiset 14 prosenttia kevyempi. Pienemmän 1,8-litraisen voimalinjan kokonaisteho on nyt 140 hv, 2,0-litraisen teho pysyy käytännössä lähes ennallaan.

Ensimmäiset uudistuvat Corollat ehtivät maahamme alkuvuodesta 2023.

Toyota Corolla 1.8 Hybrid Launch Edition

  • Moottori Rivi-4, bensiini, 1 798 cm³, hybridi
  • Teho 103 kW (140 hv) Vääntö 185 Nm Voimansiirto Etuveto, e-CVT-automaatti
  • 0−100 km/h 9,2 s
  • Huippunopeus 180 km/h
  • Yhd. EU-kulutus 4,5 l/100 km
  • CO2-päästöt 102 g/km
  • Mitat Pituus 4 370 mm, leveys 1 790 mm, korkeus 1 460 mm, akseliväli 2 640 mm, tavaratila 361–1004 l, tankki 43 l
  • Omamassa 1355 kg
  • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein 32 972 €, mallisto alkaen: 29 065 €

Kenelle?

Suomen myydyimmän auton titteli osoittaa, että Corolla sopii hyvin monelle. Farkkuversion suosio on perusteltu, sillä se tarjoaa tiloiltaan huomattavasti enemmän kuin hatchback. Corollan luotettavuusmaine on ansaitusti timanttinen, mikä vaikuttaa haluttavuuteen.

3 kommenttia