Apu

Timo Soini palasi julkisuuteen: "Populismi on tämänpuoleista gospelia, ilosanomaa köyhille” – Kirja populismista

Timo Soini palasi julkisuuteen: "Populismi on tämänpuoleista gospelia, ilosanomaa köyhille” – Kirja populismista
Timo Soini palasi julkisuuteen ja kirjoitti kirjan populismista. Menestyäkseen populismin pitää haastaa, kyseenalaistaa, repiä ja raastaa. Populisti ei käytä poliittisesti korrekteja ilmauksia, vaan selviä ja kärjistäviä sanoja, joista asia heti selviää.
Julkaistu: 13.1.2020

Perussuomalaisen puolueen perustaja, entinen ministeri ja kansanedustaja Timo Soini palasi julkisuuteen ja toi tullessaan kirjan nimeltä Populismi (Pole-Kuntatieto Oy).

Mutta mitä on populismi?

”Populismi on tämänpuoleista gospelia, se on ilosanomaa köyhille ja vaikeuksissa oleville”, Soini kirjassaan kiteyttää.

Suomessa populismin esinäytös käytiin jo vuonna 1970, kun Veikko Vennamo johti Suomen maaseudun puolueen (Smp) veret seisauttavaan vaalivoittoon.

Vennamon oppipoika Timo Soini pisti paremmaksi. Hän loi Perussuomalaisen puolueen, joka nousi tyhjästä yli 19 prosentin kannatukseen ja vallan kammareihin. Jussi Halla-ahon johdolla kannatusluvut ovat vielä rajummat.

Populismi tarvitsee karismaattisia, kansanomaisesti leiskauttelevia johtajia, joilla on ”pelkääville vastaus”. Hän kertoo yleisölle sen, mitä yleisö haluaa kuulla, kielellä, jota yleisö ymmärtää.

Vennamon sanoin: "kyllä kansa tietää". Mutta mikä on se kansa, joka tietää?

Myyttinen ”kansa” on kaiken pohja. Se on kirjava kokoelma ihmisiä, jotka eivät kuulu ”eliittiin”. Osittain sanan voima on juuri sen epämääräisyydessä ja tunnepitoisuudessa.

Kommentoi »