
Sous vide -sirkulaattorit vertailussa – Tällaisia eroja kypsentimien välillä paljastui
Sous vide -sirkulaattorit kypsentävät ruoan pääosin erinomaisesti. Eroja on etenkin kypsennysajassa ja käyttömukavuudessa.
Sous vide on ranskaa ja tarkoittaa sanatarkasti tyhjiössä. Kypsennettävä ruoka tyhjiöpakataan ilmatiiviiseen, elintarvikekelpoiseen muoviin ja kypsennetään vesihauteessa matalassa, tarkoin kontrolloidussa lämpötilassa.
Menetelmällä saadaan maukasta, kypsyysasteeltaan juuri sellaista ruokaa kuin halutaan. Vesi pidetään tasaisen lämpimänä tyhjiöpakkaukseen pakatun ruoan ympärillä koko kypsennyksen ajan, kunnes ruoka on samanlämpöistä kuin vesi. Samoilla asetuksilla raaka-aineet saavat täsmälleen samanlaisen tuloksen joka kerralla.
Sous vide -kypsennys sopii hyvin lihan ja kalan sekä kasvisten valmistamiseen, mutta esimerkiksi lihan pinta pitää ruskistaa pannulla erikseen.
