Tuulilasi

Teslan uutuus - mullistava keksintö vai turhake?


CNBC:n mukaan Tesla julkaisee tällä viikolla autoihinsa uuden toiminnon, joka kuulostaa liiankin hyvältä ollakseen totta – etenkin niille, jotka unohtavat marketissa käydessään, mihin parkkeerasivat autonsa.

Tesla kutsuu itse systeemiä nimellä Enhanced Summon. Sen avulla marketin ovista tavaroidensa kanssa tuleva henkilö voi painaa nappia Teslan älypuhelinapplikaatiossa, minkä jälkeen auto ajaa itsekseen parkkiruudusta henkilön luokse.

Hieman huonompi uutinen on se, että systeemi toimii vain silloin, kun auto ja sen omistaja ovat korkeintaan 45 metrin päässä toisistaan – isoilla parkkipaikoilla se ei ole matka, eikä mikään.

Pääjohtaja Elon Muskin twiitin mukaan systeemi, jota jokunen Tesla-kuski on jo pilotoinut, tulee ensi viikolla kaikkien Teslan omistajien saataville, joilla on autoissaan 5000 dollarin hintainen lisävarustepaketti Enhanced Autopilot tai Full Self-Driving.

Järjestelmää kokeilleet ovat jo postanneet videoita auton saapumisesta itsekseen luokseen, mutta järjestelmää on kritisoitu siitä, että auto ajaa itsekseen todella hiljaa.

Teslan edustaja kertoi CNBC:lle, ettei järjestelmässä vielä haluta kertoa mitään Muskin twiittiä enempää. Sen Musk myös kertoi, että järjestelmä tulee ainoastaan Yhdysvaltoihin, sillä esimerkiksi Euroopassa lainsäädäntö ei mahdollista sitä.

Julkaistu: 10.4.2019