Tuulilasi

Teslan tuleva Model 3 aiheuttaa säpinää sähköautofaneissa – kiinnostus on huimaa


Tesla esittelee tulevan ja aiempaa edullisemman Model 3 -mallinsa maaliskuun lopussa. Jo ennen sen julkistusta auto ympärillä vaikuttaa olevan paljon kuhinaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Uusiutuvaan energian erikoistunut sivusto CleanTechnica selvitti potentiaalisilta sähköauton ostajilta sekä nykyisiltä sähköautokuskeilta, mikä tuleva sähköautomalli kiinnostaa heitä eniten. Kysely on tehty Yhdysvalloissa.

Tesla Model 3 nousi kyselyissä ylivoimaiseksi ykköseksi suurella marginaalilla seuraaviin. Potentiaalisista sähköauton ostajista peräti 56 prosenttia mainitsi Model 3:n kaikista kiinnostavimmaksi sähköautoksi.

Myös nykyisistä sähköauto-omistajista 53 prosenttia piti Model 3:sta kaikkien kiinnostavimpana. Toisena listalla tuli Tesla Model X reilulla 13 prosentilla ja kolmantena Nissanin mahdollinen Leafin jatkaja reilulla kymmenellä prosentilla.

CleanTechnican mukaan Model 3:n ympärillä olevaa hypeä selittää se, että autossa täyttyy kaikki sähköauton tärkeimmät kriteerit kuluttajalle. Se ei ole liian kallis, se tulee olemaan melko suorituskykyinen, sillä voi ajaa yli 300 kilometriä yhdellä latauksella ja se pääsee hyödyntämään Teslan Supercharger-verkkoa.

Yksikään muu autonvalmistaja ei pysty toistaiseksi tarjoamaan samanlaista pakettia tulevalle sähköautolleen, todetaan CleanTechnican artikkelissa. Model 3:n hinnaksi Yhdysvalloissa on arvioitu noin 35 000 dollaria, mikä asettaa sen samalle tasolle kuin esimerkiksi BMW:n 3-sarjan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 15.3.2016