Teslan markkinaosuus laskussa
Autot ja liikenne
Teslan markkinaosuus laskussa
Tesla on sähköautojen pioneeri koko maailmassa. Etenkin Yhdysvalloissa se on dominoinut markkinoita. Nyt kilpailijat alkavat kuitenkin hiipiä jo iholle.
Julkaistu 22.10.2021
Tuulilasi

Vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla Teslan osuus sähköautojen myynnistä Yhdysvalloissa oli 79,5 %. Tänä vuonna vastaavana aikana osuus oli enää 66,3 %.

Autoteollisuuden jättiläiset Volkswagen Group, Ford ja General Motors ovat sijoittaneet miljardeja ladattaviin autoihin. Tämän vuoden aikana mm. Fordin markkinaosuus on kasvanut 5,2 %, Nissanin 3,9 % ja Audin 3,3 %.

Ford lanseerasi ensimmäisen täyssähköautonsa Mach-E SUV:n viime vuonna, Audin E-Tron SUV tuli markkinoille vuotta aikaisemmin. Sen jälkeen Audi ja Volkswagen ovat lanseeranneet monia uusia sähköautoja.

Vaikka Tesla onkin menettänyt prosentuaalista markkinaosuuttaan, sen myynti on edelleen vakuuttavaa. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Tesla myi 386 000 autoa, mikä on tuplasti enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Experianin tilastojen mukaan sähköautojen markkinaosuus nousi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 2,4 %. Ei osuus vielä iso ole, mutta vuodessa se on yli tuplaantunut.

Wall Streetin analyytikoiden mukaan Tesla tulee dominoimaan sähköautomarkkinoita vielä vuosia, mutta kymmenen vuoden päästä kilpailijat menevät sen ohi. UBS:n analyytikoiden mukaan Volkswagen Group tulee myymään enemmän sähköautoja kuin Tesla vuonna 2025. Ennusteen mukaan Tesla kuitenkin tekee enemmän voittoa autoillaan.

3 kommenttia