Teslan ex-työntekijöiltä kovia paljastuksia: "Sinne ne rahat menevät"
Autot ja liikenne
Teslan ex-työntekijöiltä kovia paljastuksia: "Sinne ne rahat menevät"
Teslan Model S:n ja Model X:n sähköautojen tuotanto tehdään mahdollisimman nopeasti. Siksi autot tarvitsevat hyvin nopeasti korjauksia, kun ne ovat tulleet ulos tuotantolinjalta, kertovat nimettömät Teslan työntekijät Reutersin mukaan.
Julkaistu 30.11.2017
Tuulilasi

Työntekijöiden mukaan luksusautoja on pakko korjata heti valmistumisen jälkeen ennen kuin ne voidaan laittaa myyntiin. Laatutarkistuksissa löytyy työntekijöiden mukaan vikoja noin 90 % autoista. Samanlaisia ongelmia on ollut lähteiden mukaan jo vuodesta 2012 asti.

Teslan mukaan heidän laatukontrollinsa on äärimmäisen tiukka, pienimmätkin viat korjataan, että autoista saataisiin täydellisiä. Yhtiö ei kuitenkaan suostunut ottamaan kantaa työntekijöiden väitteisiin.

Maailman suurimpien autonvalmistajien valmistuksen jälkeinen korjausprosentti on noin 10 % luokkaa, joten Teslan prosentti on täysin poikkeuksellinen. Autoalan asiantuntijoiden mukaan se on erittäin merkittävä asia autonvalmistajien tuottavuudelle, sillä lisäkorjaukset vievät aikaa ja rahaa.

Teslan mukaan sen viat ovat suurelta osin erittäin pieniä ja ne saadaan korjattua minuuteissa. Consumer Reportsin tutkimuksen mukaan 91 % Teslan ostaneista kertoo olevansa valmis ostamaan Teslan myös uudelleen.

”Kun auto on valmis, sen korjaamiseen kuluu todella paljon aikaa ja rahaa. Sinne ne Teslan rahat ovat menneet”, paljastaa Teslan entinen työntekijä Reutersille.

Kommentoi »