Tuulilasi

Teslan Elon Musk tunnustaa: ”Kaikki automme eivät täytä laatuvaatimuksia”

Teslan Elon Musk tunnustaa: ”Kaikki automme eivät täytä laatuvaatimuksia”
Teslan pääjohtaja Elon Musk on myöntänyt, että Tesla on tehnyt tuotantopaineissaan välillä autoja niin nopealla tahdilla, että kaikki eivät välttämättä täytä laatuvaatimuksia.
Julkaistu: 5.2.2021
Musk myönsi The Vergen mukaan, että lähellä vuoden 2020 loppua Tesla teki autoja niin nopeasti, että osassa jopa maalipinta jäi puutteelliseksi.
Tesla on saanut kehujen lisäksi melkoisesti kritiikkiä autojensa laadusta, tällä viikolla se suostui kutsumaan takaisin korjauksiin 130 000 autoa, mitä Yhdysvaltain kansallinen tieturvallisuusvirasto vaati.
”Meillä kesti aikamme, että olemme saaneet tuotantoprosessimme kuntoon. Ystäväni ovat kysyneet minulta, koska Tesla kannattaisi ostaa. Olen vastannut heille, että se kannattaa ostaa heti, kun auto menee tuotantoon tai vasta sitten, kun tuotantotahti stabiloituu. Mutta silloin, kun kiire on kovimmillaan, on supervaikeaa saada jokainen yksityiskohta täydelliseen kuntoon”, Musk sanoi.
Tesla halusi jääräpäisesti toteuttaa Muskin tavoitteen myydä vuoden 2020 aikana 500 000 autoa. Se johti pakonomaiseen kiireeseen.
”Kun jouduimme kiihdyttämään tahtia, se aiheutti erilaisia ongelmia, myös autojen maalauksessa – ehkä se ei ehtinyt kuivua tarvittavan pitkään. Mutta tällaista tapahtuu. Jos olisimme tienneet sen etukäteen, olisimme korjanneet asian jo ennalta. Tältä osin ymmärrän kritiikin Teslaa kohtaan ihan hyvin.”
3 kommenttia