Tuulilasi

Teslan Autopilotista tulossa 2.0-versio – aiempaa enemmän suurennuslasin alla


Yhdysvaltalaiset medialähteet kertovat, että Tesla olisi pian lanseeraamassa 2.0-version Autopilotistaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Päivitetty versio Teslan Autopilotista tulee olemaan aiempaa enemmän suurennuslasin alla viimeaikaisten onnettomuuksien takia. Jokin aikaa sitten tuli ilmi ensimmäinen kuoleman aiheuttanut onnettomuus, jolloin Teslan Autopilot oli käytössä.

Teslan Autopilot on osoittanut olevansa erittäin etevä muttei täysin ongelmaton. Se jättää myös vastuun auton kuljettajalle, joka ei aina ole ollut selvää Teslan Autopilottia hyödyntäville. Järjestelmä ei esimerkiksi pyydä kuljettajaa pitämään käsiään auton ratissa.

TechnoBuffalon artikkelin mukaan 2.0 toisi Autopilottiin kaksoiskamerat. Tämä mahdollistaisi nimettömien lähteiden mukaan sen, että auto tunnistaisi Stop-merkin sekä punaisen valon liikennevaloissa ja pysähtyisi niihin omatoimisesti. Kaksoiskamerat toisaalta tarkoittavat myös sitä, että vanhemmat Teslat eivät olisi varmaankaan yhteensopivia päivitetyn version kanssa.

Autopilot 2.0:n lanseeraus tapahtunee Teslan ohjelimiston 8.0-päivityksen yhteydessä, kertovat Autoblogin siteeraamat uutislähteet.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.7.2016